Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Todorović: Ne pamtim veću histeriju prema Crnoj Gori

Vlada bi trebalo da pokaže još jaču odlučnost i nepopustljivost u odbrani svojih interesa u jeku anticrnogorske kampanje koja se vodi ovih dana u Srbiji

“Vlada bi trebalo da pokaže još jaču odlučnost i nepopustljivost u odbrani svojih interesa u jeku anticrnogorske kampanje koja se vodi ovih dana u Srbiji, kazao je slikar Rajko Todorović, jedan od potpisnika Apela za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori.
Rajko Todorović

On je u izjavi za Novu M istakao da ne pamti veću histeriju protiv Crne Gore, koja je pokrenuta zbog Zakona o slobodi vjerosipovjesti kako bi se izmanipulisalo, prije svega, vjernicima.

“Ni u turbuletnijim vremenima na ovim prostorima nije bilo teže kampanje protiv Crne Gore od one koja se vodi poslednjih dana, uglavnom iz Srbije, ocijenio je Todorović.
Prema njegovim riječima, nacionalističko šovinistička struja ima dugu tradiciju u Srbiji.

” I ovo je kulminacija toga. Ovo je njihova posljednja velika igra. Ja se nadam da će u Srbiji kad-tad doći neki normalni ljudi, kojih ima jer to je veliki i brojni narod, koji je dao velike i značajne ljude pa će se i ti ljudi pojaviti i uspostaviti normalne odnose”, naveo je Todorović.

On smatra da je u kampanji u kojoj su učestovavali i srpski ali i neki mediji koji posluju u Crnoj Gori, širenjem brojnih dezinformacija, ili kako je premijer Duško Marković kazao u hibridnom ratu, bilo je podrške i iz od pojedinih naše zemlje.

“Pa to je toliko, toliko nizak nivo, pun laži i prevara…ja gledam te domaće, naše, ja moram ih nazvat izdajnicima, jer ići u Beograd i lajati za Crnu Goru svašta, ja ne mogu da shvatim. Znaš, neko je rekao neđe davno od izdajnika ništa ne ostaje”, zaključio je Todorović.

IzvorNova M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve