Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Todorović iz DF-a dvije godine predsjednik Opštine Berane, potom Ćulafić iz Demokrata

Predsjedništvo Demokrata je na jutros održanoj 30. sjednici dalo saglasnost na Sporazum koji je pregovarački tim Demokrata Berane u sastavu Damjan Ćulafić, Novica Obradović i Božo Premović postigao u vezi formiranja vlasti u Opštini Berane

Predsjedništvo Demokrata je na jutros održanoj 30. sjednici dalo saglasnost na Sporazum koji je pregovarački tim Demokrata Berane u sastavu Damjan ĆulafićNovica Obradović i Božo Premović postigao u vezi formiranja vlasti u Opštini Berane.

“Saglasno pomenutom Sporazumu koji je verifikovalo Predsjedništvo Demokrata, funkcioner te partije, Novica Obradović biće i u narednom mandatu predsjednik Skupštine opštine, dok će prve dvije godine funkciju predsjednika Opštine vršiti nosilac liste DF-a Vuko Todorović, a poslednje dvije godine nosilac liste Demokrata Damjan Ćulafić”, saopštili su iz Demokrata.

Ćulafić i Todorović će se, kako su naveli, rotirati i na poziciji potpredsjednika Opštine na po dvije godine, dok će drugi potpredsjednik Opštine biti funkcioner grupe građana “Berane sad”.

“Predsjedništvo je još jednom izrazilo zadovoljstvo zbog odličnog izbornog rezultata Demokrata na lokalnim izborima u Beranama koji su potvrdili da građani prepoznaju i nagrađuju puteve političke dosljednosti i držanja date riječi, a kažnjavaju puteve političke izdaje i neprincipijelnosti. Manjinska vlada poražena je u opštini Berane i kažnjeni svi njeni akteri”, dodaju iz partije.

Formiranjem vlasti u Beranama, kako navode iz partije, koje je započelo današnjim izborom Novice Obradovića za predsjednika Opštine prvi put od uvođenja višepartizma tom opštinom “neće rukovoditi DPS ili SNP, odnosno pomenuti subjekti biće zajedno parlamentarna opozicija u narednom mandatu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve