Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Timonije posjetio Opštinski odbor DPS Budva

Predsjednik Tičić je poželio dobrodošlicu Njegovoj ekselenciji i zahvalio mu na interesovanju da posjeti Budvu, crnogorsku prijestonicu turizma

Ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije, posjetio je danas Opštinski odbor DPS Budva i tom prillikom je o, aktuelnom političkom i društvenom ambijentu u Budvi razgovarao sa predsjednikom odbora Milanom Tičićem.

Kako je saopšpteno iz Opštinskog odbors DPS Budva, sastanku su prisustvovali i Ivana Lazović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Budva, Lazar Vujačić, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Budva i sekretar partije Ivo Gvozdenović. 

Predsjednik Tičić je poželio dobrodošlicu Njegovoj ekselenciji i zahvalio mu na interesovanju da posjeti Budvu, crnogorsku prijestonicu turizma.

Kristijan Timonije i Milan Tičić
Kristijan Timonije i Milan Tičić

“Tičić je upoznao Njegovu ekselenciju sa stanjem prije i nakon lokalnih izbora koji su održani u oktobru 2022. godine u Budvi, ističući da je situacija u organima lokalne uprave bila dugo u VD stanju, najprije zbog okršaja koji su dolazili iz vladajuće koalicije zbog ličnih i partijskih interesa, a danas nastavila sa kontinuiranom praksom tjeranja investitora i renomiranih kompanija, gašenjem lokalnog bioskopa i turističkih sadržaja”, navodi se u saopštenju.

On je istakao značaj aktivne uloge DPS-a u aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta u kontekstu praćenja zakonitosti pri donošenju i sprovođenju odluka od značaja za građane Budve.

“Na kraju Tičić je rekao da DPS ostaje snažno privržena procesu EU integracija za šta su neophodne kompetentne i funkcionalne institucije u Crnoj Gori, spremne da odgovorno i efikasno odgovore na potrebe reformskih procesa, podsjećajući na značaj funkcionalnih lokalnih uprava u tom procesu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve