Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Timonije: Crna Gora i dalje na čelu trke ka EU, ima još prepreka

Reakcija Crnogoraca u odnosu na ono što se dešava u Ukrajini, a što nije lako, to je pokazalo pravu solidarnost, ne samo vlade već i stanovništva sa Ukrajincima koji su žrtve agresije. To me učvrstilo u vjeri da je Crna Gora 100 posto usklađena sa politikom EU, i da se u Crnoj Gori dijele evropske vrijednosti

Francuski ambasador u Podgorici Kristijan Timonije kazao je da je Crna Gora i dalje na čelu trke prema Evropskoj uniji (EU), ali da ima još prepreka koje je neophodno preći.

On je u emisiji Fokus na TVCG rekao da je zadovoljan onim što vidi kad su u pitanju evropske integracije Crne Gore koja je, kako je rekao, “svojim duhom uveliko u evropskoj zajednici”.

“Reakcija Crnogoraca u odnosu na ono što se dešava u Ukrajini, a što nije lako, to je pokazalo pravu solidarnost, ne samo vlade već i stanovništva sa Ukrajincima koji su žrtve agresije. To me učvrstilo u vjeri da je Crna Gora 100 posto usklađena sa politikom EU, i da se u Crnoj Gori dijele evropske vrijednosti. To izaziva poštovanje”, rekao je Timonije.

Osjeća, kako je rekao, “da su nam Crnogorci bliski u borbi za EU vrijednosti”.

“Ima još preprepka koje treba preći, stvari su dobro krenule, Crna Gora je i dalje na čelu trke ka EU, iako ostali ne trče baš brzo. Crna Gora treba da ubrza. Ovo je istorijski trenutak, nama trebaju dobre vijesti iz ovog regiona”, rekao je Timonije.

Potrebno je, kaže on, da stvari idu brže, te da se timovi formiraju…

“Osjećamo da su Crnogorci spremni, i da bi više od 80 posto Crnogoraca glasalo za EU. Potrebno je da partije budu uključene. Postoje interesi naravno, to je sasvim normalno, očekujemo narednih dva tri mjeseca opipljive dokaze. Potrebno je popuniti pravosudne strukture, nastaviti dinamiku, da ta dinamika koju je najavila manjinska vlada ne bude samo marketing”, rekao je Timonije.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve