Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Tihomir Bogavac predsjednik Opštine Berane

Bogavac je kazao da će se nastaviti sa realizacijom svih započetih projekata.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Tihomir Bogavac, novi je predsjednik Opštine Berane, odlučeno je danas glasovima odbornika vladajuće koalicije „Zdravo Berane“ (SNP i DF) i Demokratske Crne Gore na sjednici beranske Skupštine.

„Zaklinjem se da ću dužnost vršiti po Ustavu, zakonu i Statutu, čestito, odgovorno i savjesno, tako mi Bog pomogao“, rekao je Bogavac nakon glasanja.

Bogavac, koji je član Izvršnog i Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore i doskorašnji načelnik Službe zaštite i spasavanja Opštine Berane, na toj funkciji zamijenio je partijskog kolegu Dragoslava Šćekića, koji je nedavno izabran za direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

Bogavac je kazao da će se nastaviti sa realizacijom svih započetih projekata.

„Pozivam Vladu Crne Gore da u Beranama vide grad koji zavređuje njihov realan i poseban odnos, kada su u pitanju razvojni potencijali”, istakao je novi predsjednik Opštine.

Naglasio je da njegov odnos prema tradiciji, istoriji i vrijednostima Srpske pravoslavne crkve, njene Mitropolije i Eparhije budimljansko-nikšićke nikada nije bio upitan.

„Danas moram još jednom potvrditi da ću poštovati sve njene vrijednosti, kao što ću se sa istom dozom uvažavanja odnositi i prema svetinja a drugih nacionalnosti i konfesija na ovim prostorima“, rekao je Bogavac.

Na kraju izlaganja zahvalio se dosadašnjem predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću.

„Gospodinu Šćekiću želim prije svega puno uspeha u daljoj profesionalnoj karijeri, i još jednom podvlačim da je on sa svojim saradnicima ostavio dubok trag, ali i obavezu i zadatak da nastavimo stazom pregnuća i uspeha. Zahvaljujem se i odboru moje, Socijalističke narodne partije, koja je, među mnogim izuzetno kvalitetnim i stručnim kadrovima odabrala mene, da je predstavljam na ovoj funkciji i poziciji”, kazao je Bogavac.

Za njegov izbor nisu glasali odbornici DPS, SD i BS.

Podsjetimo, lokalnu vlast u Beranama vrše koalicija „Zdravo Berane“ i Demokratska Crna Gora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve