Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Tičić: Umjesto da rješava probleme Budvana, Carević podriva suverenitet drugih država

I dok za razliku od prošle godine, premijer Krivokapić danas ćuti, ili je možda opet krijući čestitao Dan Republike Srpske, Carević je preuzeo ulogu jedinog predstavnika srpskog sveta iz Crne Gore koji zvaničnim čestitkama podriva suverenitet drugih država

Umjesto da preduzme hitne mjere ne bi li se Budva izbavila iz stanja komunalnog nereda koji je vidljiv na svakom koraku, odlazeći predsjednik Opštine Marko Carević piše čestitke za Dan Republike Srpske i iskazuje otvoreno nepoštovanje prema Federaciji Bosne i Hercegovine, naveo je u saopštenju Milan Tičić, predsjednik budvanskog odbora DPS Crne Gore.

“Sa sviješću da Carević ne haje ni za domaće zakone, zbog građana Budve smo u obavezi da ga podsjetimo da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim Dan Republike Srpske 9. januar, dok ga je Venecijanska komisija označila “diskriminatorskim”, jer Bošnjaci i Hrvati smatraju da je tog dana započeto ratno razaranje.

I dok za razliku od prošle godine, premijer Krivokapić danas ćuti, ili je možda opet krijući čestitao “Dan Republike Srpske”, Carević je preuzeo ulogu jedinog predstavnika “srpskog sveta” iz Crne Gore koji zvaničnim čestitkama podriva suverenitet drugih država”, naveo je on i dodao:

“Da je Carevićevo postupanje samo nastavak zloupotrebe funkcije, koju iskazuje još od momenta kada je postao predsjednik Opštine, potvrđuje njegov umišljaj da može u ime svih građana Budve da čestita neustavne nacionalističke praznike. Takvom odnosu prema gradu i građanima se mora stati na kraj, jer Budva zaslužuje da se sa terena nacionalizma i nacionalnog prebrojavanja, konačno pređe na rješavanje nagomilanih problema Budvana”, zaključio je Tičić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neću ćutati
09.01.2022-13:31 13:31

Nije ovdje poenta u napadu na suverenitet druge države i komentarisanje sudskih procesa koji su u toku, takođe vršeći pritisak na nezavisnost Australskog pravosuđa. Ovdje se radi o plasmanu betona i povezivanju sa ocem poznatog tenisera. Mladi vaterpolista bi trebao bolje da analizira poteze vlasti ako želi da postane konstruktivna opozicija.