Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

THE SHOW MUST GO ON Prava Crna Gora izbacila Demokratski front iz borda Barske plovidbe

Predsjednik borda Sava Ašanin je i prije završetka sjednice Vlade obaviješten da nije reizabran u bord direktora. Naime u Barsku plovidbu stigao je dopis generalne sekretarke Vlade Žane Praščević Milačić da su kao članovi borda izabrani Marković, Zloković i Šepić. Interesantno je da su otpali samo predstavnici Demokratskog fronta, a da su na njihova mjesta mimo volje ministra i kadrovske komisije Vlade postavljena lica bliska Pravoj Crnoj Gori”, izjavila je Potpredsjednica Demokratske narodne partije Maja Vukićević

Iako je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić za predstavnike državnog kapitala u bordu Barske plovidbe predložio Savu Ašanina za predsjednika i članove Nadu Dragović i Miroslava Šepića, Vlada je umjesto njih imenovala Dalibora Markovića i Petra Zlokovića, kao i Šepića.

Potpredsjednica Demokratske narodne partije Maja Vukićević je ukazala da je predlog Bojanića, kao i istovjetni prijedlog kadrovske komisije Vlade, objavljen na zvaničnoj stranici Vlade.

“Međutim, predsjednik borda Sava Ašanin je i prije završetka sjednice Vlade obaviješten da nije reizabran u bord direktora. Naime u Barsku plovidbu stigao je dopis generalne sekretarke Vlade Žane Praščević Milačić da su kao članovi borda izabrani Marković, Zloković i Šepić. Interesantno je da su otpali samo predstavnici Demokratskog fronta, a da su na njihova mjesta mimo volje ministra i kadrovske komisije Vlade postavljena lica bliska Pravoj Crnoj Gori”, izjavila je Vukićević.

Vukićević pita ko donosi odluke u Vladi, koja komisija je odlučila da njihovi kadrovi ne treba da budu izabrani te kako to da je jedino ostao Šepić, koji je o svim predlozima do sada glasao jednako kao i Ašanin i Dragović.

“Očigledno je jedini grijeh što su Sava Ašanin i Nada Dragović predstavnici Demokratskog fronta. Ovo nije prvi put da se isti smjenjuju iz upravnih odbora, slično je urađeno i u Crnogorskoj plovidbi, gdje su smijenjeni Ivica Kordić i Vladimir Potpara, a dobro je poznata i smjena Marine Jočić iz Nacionalnih parkova. Interesantno, i tamo je na njeno mjesto došao kadar Prave Crne Gore baš kao i sada u Barskoj plovidbi”, navodi Vukićević.

Ukazuje da smjena članova borda ili drugih lica nije sporna ako je utemeljena, ako su svojim greškama oštetili preduzeće i dodaje da je jedini ,,grijeh“ predstavnika DF-a u tome što su insistirali da se do kraja godine potpišu ugovori koji bi Barskoj plovidbi poslije niza godina patnje obezbijedili stabilno poslovanje i mogućnost da otplaćuje sve svoje obaveze.

Njihov trud je, kako navodi, prepoznalo i Ministarstvo, koje je predložilo da budu reizabrani, ,,ali očigledno je Vlada privatizovana od strane lica koja misle da mogu da sprovode svoju samovolju”. Vukićević poručuje da će DF naći način da odgovori na ovakvo ponašanje lica koja su, kako navodi, očito sive eminencije u Vladi i pojedinih ,,partnera“ u vlasti i najavljuje da će narednih dana povući konkretne poteze kao odgovor na neprimjeren obračun sa njihovim predstavnicima.

 

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Misko
18.09.2021-09:03 09:03

Cetnik–Skakalo po autima na krovove- lezalo i valjalo se po zemlji -bjezalo od policije palilo NATO I CRNOGORSKE ZASTAVE sve u svemu nevalja ni za splacine!

Nikola
18.09.2021-11:17 11:17

Dobra za prašenje….nije lud oni sto je voza kolima:))))))
Prica se da milacicu fali kalcijum….pomažu mu “prijatelji” a njemu nikako da porastu rogovi :))(((((

borko
18.09.2021-13:16 13:16

Nije joj bilo lako ali izgleda se svojski potrudila, da progura svoje ljude… Da oni ne slomi ona kola niko ne bi znava za njen trud…