Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

The Muppet Show na crnogorski način

Predśednički kandidati i nakon tolikog protoka vremena od  ''istorijskog'' osvajanja slobode iznova ''zbunjuju'' javnost, a zna se da lud zbunjenoga...simpatiše,  da 'prostite na izrazu!

Piše: Sreten Vujović

Stari  Latini bi kazali: „Panem et circenses“ (doslovno, „Hljeba i cirkusa“)! Nijesam siguran za hljeb, ali cirkusa imamo u neograničenim količinama, do te mjere da smo se počeli navikavati na „jazbinu jazavaca“ kao na  najotmeniju parfimeriju! A kada sve prođe „Jazavca pred sudom“ se više niko neće ni śećati! Biće neki „inovirani“ „Jazavac pred Hague Tribunal“! Tako su i čuvene Muppet-ovce zamijenile „lutke na koncu“ iliti marionete Beogradskog Paśaluka, na vodi, naravno!

Predśednički kandidati i nakon tolikog protoka vremena od  ”istorijskog” osvajanja slobode iznova ”zbunjuju” javnost, a zna se da lud zbunjenoga…simpatiše,  da ‘prostite na izrazu! O Mr. Spajk nećemo! On se dokazao kao vanredan finansijski stručnjak! Za veoma kratko vrijeme od ”ilegalca” u studentskom domu, tuđim hodnicima i kužinama, uspio je da stvori ”prvi milion”! Ono što iritira jeste upitanost kada se radi o drugom, mogućem predśedničkom kandidatu: „Ljaljo za predsjednika“ čudi se jedan komentator! Pa što!?

Jedni problem bi bio što bi predśedničku fotelju morali, kao svojevremeno skupštinsku, transportovati čak u Kinu, ako bi Ljaljo tamo imao neki intervju! Mnogo bi se našetala ta fotelja, ali neka! Neka i ona vidi svijeta kao „brat Abaz“ sa svom svojom poslugom, diljem planete!

Ima još jedan, lako rješiv, problem! Za slučaj da Ljaljo nekom magijom čuvenih Tarabića, Babe Vange, ili neke slične agencije za marketing, pobijedi Đukanovića, morali bi naći dobrog maraguna, da skrati noge fotelje, kako bi novi predśednik mogao dotaći patos stopalima!

Śetih se fotelje Petra II, kojoj su zbog Njegoševe korpulencije morali produžiti noge za čitavih 10 cm, tako da šeganje ili skraćivanje predstavlja mnogo manju poteškoću od produžavanja. Crnogorcima nikada ugoditi!

Evo i bivšem (tehničkom) „bratu Abazu“ se  volšebno produžava mandat na „neodređenio vrijeme“! Koja je onda muka sa foteljom!?

Njegoša su  Crnogorci na toj fotelji nosili pješačkim serpentinama uz kotorske strane na smjene, pa ni transportovanje Ljaljove  nove ležaljke ne bi trebalo da bude nerješivo, budući To Montenegro radi punim kapacitetima!

Kako su ekspereti kupili avione bez motora ostaje samo da ih Препопдобни Здравко vine u nebesa „snagom vjere“!

Kad može planina, može i avion bez motora!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
08.02.2023-10:30 10:30

Evo opet jutros sa komšijama pijemo kafu i rakiju. Najaktuelna tema je kad će da okopniOkopniće odma po izborima. Svi se slozismo do zadnjega. Mi bi najrađe videli profesora dr.Božovića na čelenku presjednika . Niko nije protivan.

Pop_Đukan
08.02.2023-16:46 16:46
Reply to  Rovca

E kade bi vi birali, iz katuna, bolje bi nam bilo da skočimo u najdublju jamu! No, i vaš se glas broji jednako kao i onijeh najpametnijeh! Što jes’, jes’!

Micko
08.02.2023-11:10 11:10

Ti bi zelio videti čuvaru ovaca tog klerošovinisti, četnika Božovića koji mrzi sve Crnogorsko a čak ga ne vole ni pojedini bratstvenici, ali ga mi ne želimo videti Crnogorci kojima je CG svetinja i koji nemamo rezervnu otadzbine kao vi indoktrinirani Crnogorci srpstvom i Svetosavljem, vi balege koji mrzite rodjenu otadzbine i kličete stranoj državi, vi koji ste zaraženi bajkama popova Srbije, sram vas bilo, ali nećete nikad ostvariti ono što želite, dokle je i jednog Crnogorca, sto ne dođete na Lovcen kako ste obecali Ristu sotoni, nemate hrabrosti, što ne pođete u Prizren, jadovi jedni samo ste junaci na… Pročitaj više »

Rovca
08.02.2023-12:00 12:00

Micko@
Nijesmo mi čuvari ovaca no čobani. Ja sam i srpski penzioner i voliobi da je Srbija razvijena ko Luksemburg i bogata ko Rusija.
Ja mislim da je to ljucki a dali je ljucki to sto ti pišeš pitaj prvog komsiju.

Makarije
08.02.2023-12:22 12:22
Reply to  Rovca

Dobiste li vi struju u katune? PIši Vučiću da ti pošalje dva bidona struje, dok se Brat abaz ne naelektriše iz željezare!

Slatko
08.02.2023-17:39 17:39

Evo ovo sto nas cini drugacijim, kad u vreme suza okrenemo na sprdnju. Zadnji stadij….posljije .
Nego nesto se vec duze vrijeme pitam ,ajde od bivse vlasti i od ove razumljivo, sto su Crnogorci u srbiju prepusteni asimilaciji. ? I drugdje isto.Znam teska je i opasna propaganda, no svejedno.

Sadikovic stočno magare
08.02.2023-20:49 20:49

Drzava je cirkus