Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

TEOKRATSKA VLADA I KONVERTITSKI KADAR Korisni idioti u službi interesnih grupa bivše vlasti

''Neiskusnom Raduloviću koji raspolaže krajnje limitiranim sposobnostima za diplomatiju, bez nade da iste ikad razvije, od strane Milana Roćena savjetovano je da traži prijem kod tadašnjeg mandatara Zdravka Krivokapića i da se 'samopredloži' za neku odgovornu funkciju u MVP jer se nije znalo ko bi mogao biti ministar. Jer, Roćen je računao da bi diplomatija tako ostala u status quo izdanju u kakvom je uostalom od 2006. godine od kad joj je on udario krive temelje''

Trenutna Vlada Zdravka Krivokapića iako još nije izgurala ni punu godinu mandata, zasigurno će biti upamćena po svom amaterizmu, sklonosti ka teokratizaciji društva i nezapamćenim, katastrofalnim rezultatima na gotovo svim poljima djelovanja.

Ovakvo stanje stvari ne treba da čudi s obzirom da je Krivokapićeva diletantsko-klerofašistička vlada na brzinu skelpana od strane Srpske crkve i nalogodavaca iz paramedijskog i NVO sektora.

Pored uslova da je kandidat za ministarsku, ali i bilo koju drugu funkciju, morao da bude blizak nalogodavcima nove vlade iz paramedijskog sektora i crkve, trenutna izvršna vlast uveliko je razradila praksu dovođenja ili unaprjeđivanja trećerazrednih kadrova bivše vlasti na veoma odgovorne državne funkcije.

Bogougodni kadar

Postavljanje, stručnom svetosavskom terminologijom rečeno – bogougodnog DPS kadra od strane nove vlasti najočiglednije je u Ministarstvu vanjskih poslova, a portal Aktuelno već je o tome pisao više puta.

Ministarstvo vanjskih poslova: Rasadnik nesposobnog kadra čiji je jedini ”kvalitet” poslušnost

Kako smo već pisali, jedina preporuka diplomatskom pripravniku i diletantu Đorđu Raduloviću da bude imanovan na mjesto šefa diplomatije bila je posušnost koju je ispoljavao prema strukturama bivše vlasti na čelu sa njegovim mentorom, sivom eminencijom crnogorske diplomatije Milanom Roćenom.

Portal Aktuelno je od pouzdanih izvora iz vrha Vlade došao do saznanja na koji se način Radulović, ni kriv ni dužan, našao na mjestu  šefa diplomatije. Okolnosti pod kojima je Radulović izabran na čelo jednog od najvažnijih resora u izvršnoj vlasti govore u prilog činjenici da su pojedine političke strukture bivše vlasti bile i te kako spremne za promjenu režima i da su, za svaki slučaj, ostavile ”zdravu bazu” svog svetosavskog kadra u strukturama Krivokapićeve vlade.

Samopredlaganje Roćenovog pulena

Kako su portalu Aktuelno kazali izvori bliski vrhu izvršne vlasti, imajući u vidu konfuziju koja je vladala prilikom formiranja Vlade i procjenu psihološkog profila Zdravka Krivokapića, za čiju se ”ljubav prema čašici” uveliko znalo, centri moći okupljeni oko Milana Roćena i jedne paramedijske organizacije, “ubacivali” su brojne svoje kadrove ne mareći za volju parlamentarne većine.

Zdravko Krivokapić i Đorđe Radulović: Dal’ je loza dal’ su mađije, Roćenov Đokica će bit’ šef diplomatije!

Ipak, kako navode naši  izvori, u moru kadrovskih vratolomija, neregularnosti i skandaloznih naimenovanja, izbor ministra vanjskih poslova, trećerazrednog diplomate u pokušaju Đorđa Radulovića je možda najveći kuriozitet.

”Neiskusnom Raduloviću koji raspolaže krajnje limitiranim sposobnostima za diplomatiju, bez nade da iste ikad razvije, od strane Milana Roćena savjetovano je da traži prijem kod tadašnjeg mandatara Zdravka Krivokapića i da se ‘samopredloži’ za neku odgovornu funkciju u MVP jer se nije znalo ko bi mogao biti ministar. Jer, Roćen je računao da bi diplomatija tako ostala u status quo izdanju u kakvom je uostalom od 2006. godine od kad joj je on udario krive temelje”, rekli su naši dobro upućeni izvori iz Vlade.

Kako dodaju, Roćen je računao da  bi dolaskom nesposobnog Radulovića za ministra, imao svoje “pulene” za ”dodatno zapošljavanje svetosavskih kadrova i spavača stranih službi”.

”Time bi nastavio da se krije iza svojih kadrova i ostvaruje agendu po ‘dubini’ a sam izbjegavao prezir međunarodne zajednice gdje važi za ‘veoma zlog i opakog čovjeka’ (very evil and vicious man eng.), kao i svojevrsnog trovača svih zdravih struja u DPS-u”, navode naši izvori.

Đokica otišao kod Krivokapićevog sina

Kako pouzdano saznajemo Radulović se nakon ”sugestije” njegovog mentora obratio sinu Zdravka Krivokapića i tražio sastanak kod tadašnjeg mandatara. Kako navode naši izvori, Radulović je pri tom i dobio preporuku Zdravkovog sina koji je inače poznat kao glavni upravljač ljudskim resursima u vladi, zajedno sa svojim sestrama, po profesiji – kozmetičarkama.

Bivši funkcioner DPS-a koji se honorarno bavi politikom Milan Roćen: Uvijek ima po jednog Vuka Jeremića sa strane, za svaki slučaj…

”Ono što ni Roćen nije očekivao, jeste da će mlađani Radulović svojom pobožnošću fascinirati Zdravka, kojeg je uhvatio u ‘veselom’, da ne kažemo alkoholisanom, momentu, pa mu je ovaj ponudio mjesto šefa diplomatije. Time je pakleni plan bio unaprijeđen i sada je jedan od ključnih resora u Roćenovim rukama, što možda i ne bi bilo loše za DPS, da on ne koristi tu polugu samo za svoje interese i namirenje dugova prema drugovima iz Beograda i Moskve”, navode naši izvori.

Napominju da je način izbora kadrova u Vladi odavno raskrinkan.

”Većina kadrova ove takozvane svetosavske vlasti, izabrana je na skandalozan način, a glavne preporuke za njihovo naimenovanje bili su negiranje crnogorske nacije, identiteta i servilnost prema SPC. Kada tome dodamo uticaj segmenata bivšeg režima i ulazak ‘svetosavskih spavača’ u izvršnu vlast, to je i te kako povod koji pojačava zabrinutost”, navode naši izvori.

Kolektivno ćutanje

Portal Aktuelno već je više puta pisao o kadrovima koje je ”vječiti šef diplomatije” Roćen doveo u novu svetosavsku vlast, kao i o načinu na koji oni funkcionišu u Vladi.

Međutim, postavlja se pitanje da li u crnogorskom društvu i političkom okruženju ima svijesti o tome ko vuče konce?

”Zabrinjava ćutanje brojnih medija koji su glasni u napadanju bivše vlasti, a nikako da pomenu ovog gospodina za koga se vezuje poslovanje više kompanija, postavljanje više kadrova i više različitih afera. Tako postaju osnovane sumnje da upravo preko tih sumnjivih kompanija on i dalje finansira medije koje je i sam osnovao. Pa tako i mi imamo svog Šolaka iz sijenke, navodno skrušenog i skromnog penzionera iz Rasove”, kazali su naši izvori.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jocko
30.08.2021-14:23 14:23

Magareci kez

VojoS
30.08.2021-15:03 15:03

Roćen, rijetko odbratan lik a Milo ga i dalje vodi sa sobom!?

Stopgovorumržnje
30.08.2021-17:29 17:29

Holandija, Danska, Švedska, Engleska, Belgija… Nisu sekularne države. Tamo se ide kod sveštenika umjesto kod matičara. Tamo se plaća porez crkvi, ako ga ne platim jedno ljeto, ostajem bez grobnog mjesta. Ako tvoja familija ne plati za tvoje grobno mjesto sa tobom u njemu, opet te vade i gubi ti se svaki trag. Najnaprednija europska društva nisu sekularna već država i crkva nastupaju zajedno i bore se za iste vrijednosti. Dokle ćemo imati komunističke recidiva i pljuvati na svoju tradiciju, na boga i na svoju porodicu. Ovo što činite samo će me natjerati da porodicu preselim u neku europsku kraljevinu… Pročitaj više »

osvijesti
30.08.2021-23:03 23:03

A ti si taj koji valja? Ne znaš ni kako se Nederland ili Nizozemska zove, a znaš da su crkve ustvari Poreske Uprave i Komunalna preduzeća. I još veliš da crkva i države nastupaju zajedno. Znači pola engleske vojske što nosi bradu su u stvari popovi. A u fudbalskoj reprezentaciji igraju li popovi u odbrani ili napadu? Ajde ti u Evropu i povedi ovoga popa Mića, platiće oni za vas velike novce. I ko zna, papi nešto nije dobro,kapacijtet je to, možda ga naslijedi.

Sssr
30.08.2021-19:47 19:47

E vala si jedan od rijetkih što me nasmija danas.

borko
30.08.2021-21:48 21:48

Samo ne znam što čekate što trunete u ovom paklu od komunizma…Da mi je samo znati koje je groblje crkva izgradila ili u koje je i jedan jedini € uložila. nikad nijesu ni travku pokosili ili bilo što tamo uradili, a da im se debelo ne plati…Dođe pop poje po URAe uzme pedeset ili sto € i rukom zagladi bradu., a onda trk za trpezom veli valja se, prvi počne a potonji završava punjenje mješine hranom kroz usta što često liče na otvor jame bezdanice. …

borko
30.08.2021-21:51 21:51

Da nije ovih magarećih zubala ličili bi jedan na drgogav ka dijete loših roditelja na komšiju…

osvijesti
30.08.2021-22:22 22:22

Koliko se zna ovo nije penzić iz Rasove već savjetnik i guru Mila Đukanovića!

Marko
31.08.2021-00:23 00:23

U Danskoj se 61% populacije izjasnjabaju kao ateisti. Holandija je sekularna drzva itd…. Google, jednostavno je.