Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

TEMELJNI UGOVOR ZA MONOPOL SPC NA ”DUHOVNOM TRŽIŠTU” Srpska crkva dobija licencu za prodaju pravoslavlja!?  

''Prema ranijim procjenama zarada Srpske crkve samo od Ostroga je oko 50 miliona eura na godišnjem nivou. A zamislite koliki je taj iznos kada se uzmu u obzir stotine objekata i kilometri kvadratnih šuma, biznisi i nekretnine ove organizacije. To je ogroman novac, a temeljnim ugovorom za SPC se sprema monopol koji će im donijeti još više finansijske dobiti i politčke moći. Paralelno sa monopolizacijom tržišta  autonomija mitropolije crnogorsko-primorske će biti potpuno ukinuta, a o raspolaganju sredstvaima će odlučivati Beograd''

Svetosavski kult ”krvi i tla” koji je u susjednoj državi registrovan pod imenom Srpska pravoslavna crkva (SPC) glavno je oružje srpskog hegemonizma prema Crnoj Gori i predstavlja najvažniji instrument za subverzivno djelovanje protiv države Crne Gore i Crnogoraca.

Najbolji dokaz za tvrdnju da ova ”divlja” ratnohuškačka organizacija radi na uništenju Crnogoraca i njihove države je temeljni ugovor koji izdajnička crnogorska vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem treba da potpiše sa ovim genocidnim, finansijsko-parapolitičkim konglomeratom.

Temeljni ugovor sa SPC se čuva u strogoj tajnosti, a kako saznaje portal Aktuelno, beogradski šefovi ove parapolitičke organizacije imaju dobre razloge da ovaj dokument kriju od očiju javnosti. Detalji izdajničkog dokumenta koji su za sad ”procurili” idu u prilog tezi da potpisivanje ugovora daje Svetsavskoj crkvi ingerencije i finansijski monopol nad takozvanim ”duhovnim tržištem”, kakav nije imala nijedna kvazivjerska organizacija na svijetu!

Monopol za okupatorsku organizaciju

Kako je pisao dnevni list Pobjeda, usaglašena verzija ugovora o kojoj je u Beogradu raspravljao Krivokapić sa bordom direktora i šefom SPC Porfirijem Perićem sadrži član u kojem se decidno navodi ”da se ne može graditi niti jedan vjerski pravoslavni objekat u Crnoj Gori bez saglasnosti nadležnog arhijereja SPC”. Međutim, osim ovog skandaloznog člana, ugovor sadrži još jednu stavku koja Svetosavskoj crkvi u Crnoj Gori osigurava monopol nad ”duhovnim tržištem”.

Novi šef crnogroske filijale SPC Joanikije Mićović spreman da izvršava naloge

”U verziji temeljnog ugovora koji treba da potpiše Krivokapić sa šefom SPC Perićem stoji član po kojem nijedna pravoslavna crkva ili organizacija ne može da djeluje niti da bude registrovana na teritoriji Crne Gore ako za to ne dobije saglasnost od Srpske crkve. Taj član daje monopol SPC da radi praktično što joj je volja u Crnoj Gori”, kazali su naši dobro upućeni izvori bliski vrhu SPC.

Kako nam je rečeno, upravo su ova dva člana ugovora, ali i činjenica da je iz njega izbačen naziv Pravoslavna crkva u Crnoj Gori na kojem je insistirao Amfilohije Radović, razlog zašto Krivokapić ne želi da potpiše ugovor.

”Krivokapić je u strahu da bi potpisivanjem ovakvog ugovora izazvao gnijev i pobunu Crnogoraca, što je razumljivo. Ugovor se zbog toga drži u strogoj tajnosti da se ne bi saznalo za ovu subverziju”, rekli su naši izvori.

Podsjetimo, Krivokapić je prije desetak dana namjeravao da tajno, krijući od građana i cjelokupne domaće javnosti, na kvarno potpiše temeljni ugovor sa okupatorskom Srpskom pravoslavnom crkvom. Ipak, s obzirom da su njegove namjere razotkrivene odlučio je da od potpisivanja odustane, a da skupi hrabrost za taj potez pomogla mu je domaća rakija, o čemu je portal Aktuelno pisao.

Što više vjernika, više novca

Preuzimaju ”religijsko tržište”

Kako navode naši izvori dobro upućeni u način djelovanja Srpske crkve, cilj ove organizacije nije da se obezbjedi, kako oni insistiraju, ”čistota pravoslavne vjere”, već što veći broj vjernika koji bi donijeli i velike prihode.

”Ako Srpska crkva iz Beograda bude odlučivala ko može da se predstavlja kao pravoslavna crkva, ili organizacija i ko može da gradi manastire, to znači da je Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) maltene ugašena, ili u najboljem slučaju marginalizovana. Na taj način SPC će moći da koristi nesmetano svoje resurse koje im donose desetine miliona na koje se ne plaća niti PDV, niti se zadržavaju u Crnoj Gori”, rekao je naš izvor.

Upravo se taj ogromni novac kojim raspolaže SPC i koji dolazi iz Crne Gore koristi za rušenje države!

”Prema ranijim procjenama zarada Srpske crkve samo od Ostroga je oko 50 miliona eura na godišnjem nivou. A zamislite koliki je taj iznos kada se uzmu u obzir stotine objekata i kilometri kvadratnih šuma, biznisi i nekretnine ove organizacije. To je ogroman novac, a temeljnim ugovorom za SPC se sprema monopol koji će im donijeti još više finansijske dobiti i političke moći. Paralelno sa monopolizacijom tržišta  autonomija mitropolije crnogorsko-primorske će biti potpuno ukinuta, a o raspolaganju sredstvima će odlučivati Beograd”, rekli su naši izvori.

Licemerje genocidnog finansijskog konglomerata

Srpska crkva je daleko najveći zemljoposjednik u Crnoj Gori i polaže pravo na kilometre kvadrata šuma i livada, stotine crkava i manastira, stambene prostore, a samo na primorju vrijednost crkvenog zemljišta se procjenjuje na oko jednu milijardu eura! Stoga i ne čudi što ova parapolitička organizacija i zvanični Beograd vrše ogroman pritisak da se temeljni ugovor potpiše.

Manastir Ostrog otet od Crne Gore i pretvoren u finansijsko-politički centar Srpske crkve

Beograd će preko SPC isisavati sredstva iz Crne Gore, ali kada je u pitanju odnos Srbije prema ovoj ratnohuškačkoj organizaciji stvari su sasvim drugačije.

Srpska pravoslavna crkva nije vlasnik najvećih crkava u Beogradu ni hrama Svetog Save, Saborne crkve, crkve Sveti Marko – čije se zemljište vodi kao državno bez obzira što je crkvi vraćen najveći dio imovine.

Na osnovu svega što je navedeno jasno je da je Svetosavskoj crkvi prije svega stalo do subverzije države Crne Gore i njeno uništavanje kroz finansijsko crpljenje resursa putem monopola na vjerskom tržištu.

Ova organizacija i licemjerni fariseji na njenom čelu čine sve da se predstave kao ”čuvari duhovnosti i pravoslavlja”, a zahvaljujući njihovoj propagandi dižu se tenzije, posebno među mladim ljudima koji su zavedeni njihovom otrovnom retorikom. I dok otrovna propaganda o zaštiti svetinja i pravoslavlja dovodi i do tragičnih ishoda, čemu smo svjedočili proteklih nekoliko dana, ova organizacija i njeni čelnici rade odličan posao na gomilanju finansijskih sredstava i subverziji Crne Gore.

O duhovnosti u Srpskoj crkvi nema riječi, osim ako se pod tim pojmom ne podrazumijeva što veći broj vjernika koji će povećati finansijski obrt i politički uticaj. Ostalo čelnike SPC i  ne zanima previše.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
06.06.2021-12:51 12:51

Da zato je DPS donio taj zakon da ovo ne dozvoljava ali niko nije svatio mislili su srbi da ce im se zabraniti u crkve ne

Ali kad jedan čupavi magarac i njegova izdajnicka partija omoguci ipak da spc bude sad i jaca ali taj čupo i ura su samo pijuni pravih izdajnika i mocnih tajkuna miška kesedzije i zeljka goveda

Neko tamo
06.06.2021-12:52 12:52

Kad misko kesedzija i zeljko govedo pomognu spc preko ure i dritana

Ha20
06.06.2021-13:06 13:06

Svetosavski kult ” krvi i zla i pedofilije “

Ha20
06.06.2021-13:27 13:27

Samo pomislih kada pogleda ovu sliku koliko li se u ovom drustvu krije Kacevandinih dvojnika !?

Petar Pan
06.06.2021-14:33 14:33

Prosta je matematika. Prepisaše im toliku imovinu. Prodaće ili valorizovati na neki način Buljaricu a od tih para će Država Srbija kupiti EPCG, napraviti HE Komarnicu i kupiti Buljaricu.
Ajde da sad pričamo o pljački od trideset godina. Oćemo li kudravi?
Relaksirano Božena…

Nikopolje
06.06.2021-16:17 16:17

Ako ovo pustimo bolje da nas nema

teodo
06.06.2021-17:24 17:24

Crnoj gori i crnogorcima je hitno potrebna jedna oluja.

Naroz
06.06.2021-19:11 19:11

Ne treba im ništa više nego Buljarica.., volja im da je isparcelišu i prodaju ili da udju u model crkveno-privatnog partnerstva, cifra je oko 9 milijardi eura… Što je dovoljno da svaki pop dobije po Lamborghini Urus i džeparac… A stoka nek liže podove, kašike, gluteuse, prepucijume… i slične stvari…

Sara
06.06.2021-21:22 21:22

Crnogorci su krivi..i sam Djukanovic..da su dozvolili godinama ..da svetosavci..cetnici..fasisti rade sto je njima volja..Pitam vas:Koja bi drzava ovo dozvolila..da nam okupatori–iz 1918.godine zauzmu opet drzavu CG..Vjerujtemi ..nasa bivsa vlada je spavala..i jos danas spavaju..Prije potpisivanja..narod drzave CG treba da ustane..ako mislimo..da ostanemo zivi u svojoj sopstvenoj drzavi..Zamislite..da nam BG..rukovodi snama..i da od nas..uzimaju milijarde €..Veliko Fuj..na sta smo spali–velika sramota da nas ova sramna -cetnicka fukara ponizuje..