Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Telekom reagovao na saopštenje DF: “Nije narušena privatnost korisnika”

Netačne su tvrdnje Demokratskog fronta, iznijete danas u javnosti, da je Crnogorski Telekom dijelio bilo kakve povjerljive informacije između operatora i klijenta sa medijima ili trećim licima, i da je na taj način narušena privatnost korisnika, saopštili su iz te kompanije

Netačne su tvrdnje Demokratskog fronta, iznijete danas u javnosti, da je Crnogorski Telekom dijelio bilo kakve povjerljive informacije između operatora i klijenta sa medijima ili trećim licima, i da je na taj način narušena privatnost korisnika, saopštili su iz te kompanije.

foto rtcg.me

Iz Telekoma su objasnili da su podatke o vlasništvu brojeva, sa kojih su tokom jučerašnjeg dana građanima stizale SMS poruke, mediji  pribavili nakon prigovora primalaca spornih SMS poruka.

Istakli su da su izvršili pretragu kroz telefonski imenik koji je saglasno Zakonu o elektronskim komunikacijama obavezno dostupan na njihovom sajtu, utvrdivši tako ko su vlasnici brojeva što, kako objašnjavaju, dokazuju i fotografije objavljene na portalima.

“Telekom nije odgovarao na upite od strane medija i novinara kome pripadaju pomenuti brojevi, već je ta informacija javno dostupna. Podsjećamo korisnike da ukoliko žele da svoje brojeve učine nedostupnim za pretragu kroz Telefonski imenik, za to moraju da se zvanično obrate Telekomu”, navodi se u reagovanju Telekoma, na današnje saopštenje Demokratskog fronta iz kojeg su najavili da će tužiti tu kompaniju.

Iz te kompanije napominju i da Telekom, kao kompanija koja posluje po evropskim standardima, svakako ispituje moguću zloupotrebu u ovom slučaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve