Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

TAJNI SASTANAK U ANB Vukšić formirao poseban štab uoči ustoličenja Joanikija: Slijedi pritisak na patriotske snage!

Jedan od zadataka na kojem je insistirao Vukšić, prema nezvaničnim informacijama, u narednom periodu biće da se do događaja na početku septembra, napravi pritisak na sve procrnogrske odnosno patriotske partije i organizacije, kao i pojedince, kako bi se osujetili pokušaji eventualnog sprječavanja ustoličenja

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić formirao je poseban štab od pripadnika te službe i Uprave policije koji je zadužen za predstojeće hirotonisanje Joanikija Mićovića u mitropolita SPC u Crnoj Gori!

Ustoličenje Joanikija je planirano za 5. septembar na Cetinju.

Prema informacijama portala Aktuelno, na sastanku koji je trebalo da bude potpuno sakriven  od javnosti, Vukšić je pozvao i direktora Uprave policije Zorana Brđanina, ali on nije došao. Izvor nam otkriva da Brđanina u ovom trenutku takav jedan sastanak ne zanima.

Ispred Policije pojavio se načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Goran Jokić. Takođe, sastanku su prisustvovali i pojedini šefovi sektora u ANB.

Jedan od zadataka na kojem je insistirao Vukšić, prema nezvaničnim informacijama, u narednom periodu biće da se do događaja na početku septembra, napravi pritisak na sve procrnogrske odnosno patriotske partije i organizacije, kao i pojedince, kako bi se osujetili pokušaji eventualnog sprječavanja ustoličenja.

Ustoličenje ili građanskim rječnikom rečeno inauguracija Joanikija predstavlja jedan od većih izazova pred Crnom Gorom u narednom periodu.

Poznato je da Joanikije ovim povodom nije dobrodošao na Cetinje, zbog njegovih stavova. Takođe nijesu dobrodošli ni brojni gosti koji namjeravaju da prisustvuju tom događaju. Joanikiju se posebno zamjera što gaji velikosrpske i anticrnogorske stavove. Već je najavljeno da će patrijarh SPC Porfirije doći na taj događaj.

Pritisci već počeli?

Da se događaj ustoličenja odavno “kuva” u kuhinji UDBE sumnju donosi i naprasno saslušanje Vladike Crnogorske pravoslavne crkve Borisa Bojovića zbog njegove besjede prošlog mjeseca na Petrovdanskoj liturgiji. Njega je tada prijavio izvjesni Bojan Vukčević. Portal Aktuelno provjeriće sumnje o tome da li je Vukčeviću neko naredio da podnese prijavu.

Bojović je tada nakon saslušanja saopštio da je jedan dio njegove besjede zloupotrijebljen.

“Jedan dio besjede je izvučen iz konteksta. Potvrdio sam šta sam rekao, ali nijesam mislio na bilo kakvo nasilje niti sam na to pozivao već sam kao vjernik i vladika koji vjeruje u Boga saopštio da se nadam da će naše molitve biti uslišene i biti spriječena nepravda koja bi uslijedila prema Crnogorcima. Ta nepravda bi bila da se na Cetinju ustoliči neko ko je protiv Crne Gore i Crnogoraca i njihovog nacionalnog bića. Očekujem da bude odbačena ta prijava” naveo je Bojović sredinom jula nakon izjave date u Tužilaštvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TAJNI SASTANAK U ANB Vukšić formirao poseban štab uoči ustoličenja Joanikija: Slijedi pritisak na patriotske snage! – CG Vijesti
07.08.2021-07:37 07:37

[…] Aktuelno […]

Nikšićanin
07.08.2021-09:54 09:54

Pokušavate zastrašiti Crnogorce i Crnogorke koji ne daju na svoju kuću, je li? E pa gospodo, budite spremni da snosite posledice.

Sara
07.08.2021-10:34 10:34

Da oce Cetinjani odbranili bi svoj grad i svoju stvetinju..Mi smo teske mrcine..ako dodjemo da samo gledamo..

Tamara
07.08.2021-19:57 19:57

Zar je ovaj jos tu nakon onog nevidjenog blama sa odavanjem tajnih podataka???

Neno
07.08.2021-23:45 23:45

Ne damo CRNOGORSKE svetinje!!!

Milo Vujov
08.08.2021-02:39 02:39

Crnogorci ako puste Potvrdu okupacije bili đe na Teritoriji Crnegore da se Ustolici srbijanski okupatorski pop a Posebno na Cetinje
Nesmijemo to Dozvoliti Nipokoju Cijenu ni po cijeni Hrvatskoga scenarija,no ako Okupatori iz UDBE i Policije sa Dosljacima srbijanskim
pobjeglicama i drugim Bazdigo.nima prijete Ratom,Mi Crnogorci Moramo im to Zadovoljstvo Priustiti,i Rijesiti pitanje Okupacije Crne Gore i Nasih Svetinja Jednom za Vazda !!