Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Tajni sastanak: Joanikije i Leposavić pišu novi zakon, razmatraju kako da oslobode uvezene popove SPC?

Sastanak Leposavića i Joanikija nije najavljen na interet stranici Vlade i Ministarstva pravde, zbog čega je dobio karakter tajnog susreta.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić i episkop SPC u Crnoj Gori Joanikije sastali su se danas tajno u Parohijskom domu u Nikšiću.

Satanak Leposavića i Joanikija nije najavljen na interet stranici Vlade i Ministarstva pravde, zbog čega je dobio karakter tajnog susreta.

Podsjetimo, Skupština Crne Gore usvojila je u januaru izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, a upravo je Leposavić saopštio nespretno da su one urađene u skladu sa zahtjevima SPC. Takođe, nikada do kraja nije razjašnjeno ko je autor spornih promjena zakona koji se omogućava otimačina imovine svih građana u korist druge države.

Prema nezvaničnim informacijama, današnji sastanak je organizovan u cilju analize predstojećih poteza kada je u pitanju Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

Među temama će biti i molba SPC da Leposavić iskoristi sve mogućnosti kako bi zaustavio započete prekršajne i krivične procese koji su podignuti protiv popova ove vjesrke organizacije zbog kršenja epidemiloških mjera i drugih propisa tokom prošle godine.

Realan problem sa kojim se suočava SPC jeste potencijalna zabrana boravka za mnoge popove SPC, pošto ne posjeduju valjanu dokumentaciju.

Vjerovatno se sprema neki novi propis po narudžbi SPC. Uskoro ćemo saznati i koji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
22.02.2021-16:41 16:41

Olos vs jos veca olos…

PAK
22.02.2021-17:51 17:51

Ministar sprdnje- da ima ko da mu zabrani da nabija na nos nasu CRNOGORSKU MASKU a ovamo sve radi PROTIV CG !!

džudović
22.02.2021-18:18 18:18

Krivokapić će ima dati državljanstvo, recimo Džomiću i sličnima!

Mil
22.02.2021-21:28 21:28

Svi koji imaju vikendice na more da im se da drzavljanstvo, dako se zacementira urina izdaja. Imaju snimci sto su pricali onda, svi ih dma imaju, to ce bit dokazi.

Naroz
23.02.2021-05:59 05:59

To da pišu lex specijalis o popovima je živa istina, ja sam načuo da će taj zakon predvidjati eksteritorijalnost za svakog popa. Dje pop stane, legne, pobode se na glavu, ta se teritorija momentalno smatra privatnim posjedom SPC u vlasništvu države Srbije. Svakom popu će biti uslovno dozvoljeno opštenje i protivprirodni blud sa maloljetnicima oba pola, pod uslovim da poste 3 radna dana poslije nečasne radnje. Takodje, za popove će biti legalizovana prostitucija i laki narkotici, pod uslovim da usluge plaćaju crkovnim novcem, da ne bi trpio kućni budžet. Za popove iz Bosne predvidjena je jubilarna nagrada rolex sat, a… Pročitaj više »