Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Tači, Meta i Ruči pozdravili usvajanje zakona o isticanju nacionalnih simbola

Predsjednici Albanije i Kosova Iljir Meta i Hašim Tači, kao i predsjednik Skupštine Albanije Gramoz Ruči, pozdravili su usvajanje Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola u crnogorskom parlamentu

Predsjednici Albanije i Kosova Iljir Meta i Hašim Tači, kao i predsjednik Skupštine Albanije Gramoz Ruči, pozdravili su usvajanje Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola u crnogorskom parlamentu.

Iljir Meta

Zakon nacionalnim manjinama garantuje pravo i slobodu izbora, upotrebu i javno isticanje nacionalnih simbola, kao i proslavu njihovih nacionalnih praznika.

Albanski predsjednik ocijenio je da je to važan korak ka poštovanju prava manjina, koji će ojačati socijalnu koheziju i doprinijeti izgradnji vladavine zakona.

“Čestitamo ne samo albanskim političkim strankama već i svim institucijama u Crnoj Gori koje su doprinijele usvajanju ovog važnog zakona”, naveo je Meta na Facebook-u.

Tači je naglasio da je usvajanje tog zakona dobra vijest za sve zajednice koje žive u Crnoj Gori. Prema njegovim riječima, zakon će dodatno ojačati multietničnost i osjećaj pripadnosti svakog građanina u Crnoj Gori.

“U svakom demokratskom društvu vrlo je važno da nijedan pojedinac ili grupa nije marginalizovan, zaboravljen ili isključen. Kao predsjednik Kosovs čestitam Crnoj Gori i svim albanskim sunarodnicima u toj susjednoj državi, koji su vjekovima čuvali naš nacionalni identitet”, dodao je Tači.

Ruči je konstatovao da je uvajanjem tog zakona “susjedna i partnerska Crna Gora napravila značajan korak ka konsolidaciji prava svih građana, uključujući i etničke manjine, u multietničkom društvu”.

“Izražavam svoju zahvalnost i zahvalnost kolegi (Ivanu) Brajoviću i poslanicima koji su glasali za ovaj zakon. Albanske stranke i albanski poslanici zaslužuju posebnu pohvalu za svoje napore na donošenju ovog zakona. To je još jedan dokaz doprinosa Albanaca kao faktora mira, stabilnosti i kohezije u regionu”, poručio je Ruči.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve