Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Tači: Demarkacija s Crnom Gorom je bila prevara EU

“Ratifikacija demarkacije sa Crnom Gorom bio je posljednji uslov. Naglasio sam na sastanku da je taj uslov bio samo prevara i ništa više”, dodao je Tači

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je na Samitu u Berlinu rekao kako je evropska perspektiva Kosova samo fraza i da Evropska unija EU ne radi ništa u tom pravcu. On je kazao i da je EU “prevarila Kosovo” po pitanju vizne liberalizacije kada je tvrdila da je demarkacija s Crnom Gorom posljednji uslov.

“Ratifikacija demarkacije sa Crnom Gorom bio je posljednji uslov. Naglasio sam na sastanku da je taj uslov bio samo prevara i ništa više”, dodao je Tači.

On je rekao da Kosovo neće dozvoliti da Zajednica srpskih opština ima izvršna ovlašćenja jer smatra da je cilj Srbije da se na sjeveru Kosova formira zajednica nalik Republici Srpskoj, što se “neće dopustiti”.

“Srbija je onemogućila Kosovu da sprovede u praksi sporazum o formiranju Zajednice, u skladu sa Briselskim sporazumom 2013, i odlukom Ustavnog suda. Ponavljam još jednom, neće biti nikakve Zajednice koja može imati izvršne elemente”, kazao je on.

Tači je ponovio i da se briselski dijalog sa Srbijom ne može uslovljavati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve