Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SZ Solidarno poručila Krapoviću: Sugerišemo da nađete drugu organizaciju za sticanje političkih poena

Direktor Stambene zadruge Solidarno Zoran Stanišić reagovao je na diskusiju poslanika Demokarata Dragana Krapovića na Skupštinskom zasijedanju 24.05.2021

Direktor Stambene zadruge Solidarno Zoran Stanišić reagovao je na diskusiju poslanika Demokarata Dragana Krapovića na Skupštinskom zasijedanju 24.05.2021.

Njegovo reagovanje prenosimo integralno.

G-dine, Krapoviću u Vašem skupštinskom obraćanju od 24.05.2021.godine, optužujete SZ,,Solidarno” za nesavjesno poslovanje i kažete da projekat ,,zbrinjavanja” ( kako ste nespretno izjavili) prosvjetnih radnika započet davne 2006.godine, pri čemu ne želite da istaknete, iako dobro znate da je SZ,,Solidarno” uključena u projekat izgradnje stambeno-poslovnog objekta za potrebe prosvjetnih radnika Opštine Budva tek 2010.godine, potpisivanjem Ugovora o ustupanju prava na upotrebu nepokretnosti, Ugovor se odnosio na prenos prava svojine od strane ustupioca Javnih Ustanova-Škola i Predškolske Ustanove iz Opštine Budva, na SZ,,Solidarno” kao korisnika nepokretnosti. Predmet ovog Ugovora je zemljište po kulturi šuma 4. klase potez Dubovica površine 3.343m2.

2011. godine, Skupština Opštine Budva, donosi Odluku o oslobađanju obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u iznosu od 2.773.865,55e. Pravo iz stava 1., ovog člana prenosi se radi izgradnje objekta namjene: kolektivno stanovanje za Lamelu 1.,2 i 3., na urb. parcelama br.18 i br19., DUP Dubovica1.

Organi SZ “Solidarno” kao i prosvjetni radnici Opštine Budva, uvijek su i svuda isticali ogromnu zahvalnost za ovaj čin Opštine Budva. Takođe, smo isticali zahvalnost za poklonjeni plac gore pomenuti od 3.343m2.

SZ,,Solidarno” na Javno raspisanom tenderu, vrši odabir izvođača radova, sa kojim potpisuje Ugovor o izgradnji u kojem je Opština Budva, aktivni sudionik u svojstvu suinvestitora. Ugovor je ovjeren javno i transparentno pred svim budućim korisnicima stanova, kao i pred organima Ministarstva prosvjete, Sindikata prosvjete i svakako uz prisustvo organa Opštine Budva, kao potpisnika ovog Ugovora u svojstvu suinvestitora. Ovim Ugovorom, Opština Budva se obavezuje ( članom 9) da izmiri iznos od 2.452.000,00e, na osnovu izgradnje podmzenih etaža – garaža, koje će ostati u vlasništvu Opštine Budva.

G-dine, Krapoviću sve gore navedeno i činjenično dokazano, ukazuje da je Opština Budva po osnovu doprinosa za komunalije opredijelila 2.773.865,55e, a za svoje potrebe u obliku finansiranja garaža izdvojila 2.452.000,00e, što svakako G-dine Krapoviću, nije ni približno cifri od 9 mil, kako iz punih usta navedoste, da je Opština uložila u ovaj projekat.

Takođe, ste izrekli neistinu kad kažete da je Opština Budva ovaj iznos za izgradnju garaža opredijelila za saniranje posledica rušenja brda, tu svoju obavezu kao suinvestiror nijeste prihvatili, nikada iako ste bili dužni, jer postoji Anex Ugovora br.2., od 24.12.2014.godine, dj.broj 001-3721/1., gdje Opština preuzima obavezu učestvovanja u finansiranju saniranja posledica obrušavanja brda izazvanog višom silom.

Kada opet manipulatorski ili blaže rečeno neoprezno izgovarate neistine da SZ,,Solidarno” sa Izvođačem na prevarantski i neprimjeren način, značajno odlaže projekat, izjavljujem slijedeće:

Nakon uvođenja u posao izvođača radova 2012.godine, potpuno van Zakonskih normi i mimo DUP-a i UTU-va, poništava nam se građevinska dozvola,uz obrazloženje da projekat moramo uskladiti sa izvjesnim komšijama, pri čemu smo primorani na kompromisno rješenje preprojektovanja dokumentacije, nakon čega dobijamo novu građevinsku dozvolu i nastavljamo radove 2014.godine. Odgovorno tvrdim, da za ovim radnjama nije bilo nikakve potrebe, a takođe tvrdim da je sve bilo mimo DUP-a i UTU-va. Slijedeća barijera na koju nailazimo jeste ponovna izmjena DUP-a, čime se ulica koja je bila planirana iza naših objekata iz ko zna kojih razloga, planira između naših objekata. Sve navedeno, kao i niz drugih administrativnih barijera itekako su uticale na odlaganje i kašnjenje pri izgradnji objekata, a svakako najveći razlog jeste, rušenje brda na dotičnoj parceli, na koje niko nije mogao uticati, a što je konstatovano od stručnih organa da je to posledica više sile tj. podzemnih voda.

Podsjećanja radi pozivam se na Vaše izlaganje sa sastanka dana 09.02.2017.godine u svojstvu Gradonačelnika u Vašem kabinetu citiram: ,,Opština Budva, će nastojati da nastavi započeto i iznaći mehanizme da se prethodno donešene odluke sprovedu, a nastale probleme rješava u skladu sa datim mogućnostima i partnerski sa SZ,,Solidarno”.

S druge strane, veoma paušalno govorite oko cijene stanova kažete 600 eura opet neistina. U startu dogovorena cijena 650e po m., iako se znalo da je ta cijena veoma niska, ali se zagovaralo subvencioniranje navedene cijene, kojim bi se kasnije namirli svi troškovi, a sve sa ciljem da se zaštiti standard prosvjetnog radnika Opštine Budva, koji je i tako veoma ugrožen.

Kad govorite o epilozima koji slijede, veoma neprovjereno i paušalno procjenjujete da će banke uzeti stanove, što opet nije tačno. Ne postoji niti jedna činjenica koja ukazuje na namjeru organa Banke, da želi prisvojiti stanove naprotiv, veoma profesionalno sarađuju sa organima SZ,,Solidarno”, kako bi se iznašlo najpovoljnije rješenje oko zatvaranja finansijske konstrukcije pri realizaciji ovog preambicioznog projekta. Dalje, izkazujete kroz slijedeći epilog brigu o prosvjetnim radnicima, koji odlaze u penziju i novim mladim ljudima koje ćete kako Vi kažete, opet morati da zbrinjavate.

A, kada smo mi poslali Zahtjev da nam dostavite spisak ljudi koji su u međuvremenu riješili svoje stambeno pitanje posredstvom Opštine, a još uvijek su na našim rang listama, pri čemu bi takve kandidate uklonili sa postojećih rang listi, kako bi stvorili prostor za nove ljude ili iskoristili predmetne nekretnine za smanjenje troškova izgradnje, što bi umnogome uticalo na cijenu stanova. Ostali ste nijemi tj. nikada nam te spiskove nijeste dostavili, a pozivam se opet na sastanak od 09.02.2017.godine, pri čemu Vas još jednom citiram:  “U cilju zajedničkog rješavanja neplaćenih dugovanja Predsjednik će formirati tim, kojim će ispitati i dostaviti spisak prosvjetnih radnika ili članova njihovih užih porodica, koji su već dobili od strane SO Budva sindikalne stanove, da se brišu sa spiska svojih prosvjetnih Ustanova, jer po istom osnovu ne mogu 2 puta sticati pravo. Prodajom istih, bi se namirila neplaćena potraživanja.”

Sljedeća Vaša izjava, takođe sa jednog od sastanaka bila je da ćete izgrađene garaže pokloniti prosvjetnim radnicima, ovo ste obećali u Skupštinskoj sali Opštine, pred mnoštvom prisutnih prosvjetnih radnika i bijaste pozdravljeni gromoglasnim aplauzom.

G-dine, Krapoviću ni to nijeste ispoštovali, već postoji Skupštinska Odluka, koju ste Vi predložili kao Gradonačelnik, kojom se potvrđuje da će garažna mjesta dobiti na korišćenje.

G-dine, Krapoviću takođe da Vas napomenem za vrijeme Vašeg ,,gazdovanja” Opštinom Budva, bili ste planirali budžetom izgradnju već pomenute ulice, između naših zgrada na nekih 1,8miliona, a pitajte i provjerite kod aktuelne administarcije u Opštini Budva, koliko je potrošeno  za izgradnju iste, sa sigurnošću tvrdim znatno manje, a razlog je što je SZ,,Solidarno” izvođenjem svojih radova oko potpornih zidova i te kako uticala i doprinijela na smanjenje troškova izgradnje te ulice. Za sve ovo izrečeno, postoji valjana tehnička i finansijska dokumentacija, G-dine, Krapoviću.

I konačno, ovom prilikom Vas molim, da ubuduće kada naumite u bilo kojoj formi, pominjati SZ,,Solidarno” da budete malo oprezniji i obazriviji, kad već nijeste profesionalni prilikom analize rada iste. No, vjerovatno polazite od one stare izreke ,, politika je kurva” i pritom sve je dozvoljeno. Za razliku od Vas, Ja ipak pripadam onoj grupi ljudi, koji ne smatraju da je ,,politika kurva”, ali da ima onih koji je sprovode i da se pri tom kurvaju to svakako. G-dine, Krapoviću u budućim nastupima sugerišemo da nađete neki drugi teren i Organizaciju za sticanje političkih poena, a ovom prilikom Vas molimo, da se ostavite SZ,,Solidarno” i da nam ne odmažete, kad već nijeste htjeli da pomognete, a imali ste priliku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve