Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Svima koji od Crne Gore žele da stvaraju drugu srpsku državu SDP će biti politički protivnik

SDP je, ističu, nakon parlamentarnih izbora i rezultata ispod očekivanja potvrdio svoj unutrašnji demokratski kapacitet, afirmišući demokratski i evropski princip odgovornosti, kao iskaz poštovanja prema ukupnoj javnosti, a prije svega prema svojim biračima i simpatizerima

Svim političkim akterima koji od Crne Gore žele da stvaraju drugu srpsku državu, negiraju temeljne vrijednosti crnogorskog i globalnog antifašizma ili da ruše sekularni karakter države SDP će biti politički protivnik kao što je to bila i početkom uspostavljanja višepartijskog sistema 90-ih godina prošlog vijeka, poručeno je iz ove partije.

Socijaldemokratska partija je u sklopu aktivnosti za organizaciju Kongresa održala prvu sjednicu Odbora za pripremu Kongresa čije se održavanje očekuje najkasnije do kraja 2020. godine.

“Odbor za pripremu Kongresa je, na osnovu prethodnih odluka Glavnog odbora od 4.oktobra o održavanju Kongresa SDP, usvojio plan aktivnosti koje će se sprovesti na nivou cjelokupne partijske infrastrukture u narednih mjesec dana”, navode u SDP-u.

SDP je, ističu, nakon parlamentarnih izbora i rezultata ispod očekivanja potvrdio svoj unutrašnji demokratski kapacitet, afirmišući demokratski i evropski princip odgovornosti, kao iskaz poštovanja prema ukupnoj javnosti, a prije svega prema svojim biračima i simpatizerima.

“SDP je i sada pokazala sopstvenim primjerom principijelno djelovanje i doprinos političkoj kulturi, kao i onda kada je, kao jedina partija u ove tri decenije, svojevoljno napustila vlast 2016.godine i time otvorila prostor za dalje demokratske procese u Crnoj Gori”, navode u ovoj partiji.

Odbor je zaključio da će Kongres voditi konsolidaciji partije, njenom daljem kadrovskom snaženju i dodatnom političkom profilisanju SDP u novom vremenu kao državotvorne, građanske, autentično reformske i evropske političke snage.

“SDP, kao izvorna suverenistička i državotvorna partija ostaje snažno privržena svojim fundamentalnim osnivačkim političkim principima i neće dozvoliti bilo kakve kompromise koji dovode u opasnost nezavisnost, građanski, sekularni i antifašistički karakter naše države. Svim političkim akterima koji od Crne Gore žele da stvaraju drugu srpsku državu, negiraju temeljne vrijednosti crnogorskog i globalnog antifašizma ili da ruše sekularni karakter države SDP će biti politički protivnik kao što je to bila i početkom uspostavljanja višepartijskog sistema 90-ih godina prošlog vijeka”, poručuju u SDP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve