Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Svi za naš GRAD: I u naredne četiri godine, nastavićemo da realizujemo projekte po kojima je ova gradska uprava postala prepoznatljiva

''I u naredne četiri godine, nastavićemo da realizujemo projekte po kojima je ova gradska uprava postala prepoznatljiva. Formiraćemo nove i rekonstruisati preostale zelene površine, dalje unapređivati javni prevoz, povećati ulaganja u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, dati još snažniji impuls razvoju kulture i sporta u gradu… Na taj način, dovršićemo započeto u prvom mandatu i Podgoricu pretvoriti u istinski moderan evropski glavni grad''

U prethodne četiri godine, uprkos svim izazovima, Podgorica je postala sinonim za dinamičan i ravnomjeran razvoj, što nas čini veoma ponosnim i obavezuje da nastavimo da vrijedno radimo – svi za naš GRAD, saopšteno je iz Media tima Pokreta “Svi za naš GRAD – dr Ivan Vuković”.

“Sa preko 230.000 m2 novouređenih zelenih površina, Podgorica je danas, prema analizi Evropske agencije za zaštitu životne sredine, peti najzeleniji grad u Evropi, a posjećenost svih novoizgrađenih parkova govori nam da su građani zadovoljni urađenim na ovom planu. Osim toga, naše najmlađe sugrađane obradovali smo sa preko 50 novizgrađenih igrališta”, ističe se u saopštenju.

Istovremeno, dodaje se, bili smo posvećeni očuvanju životne sredine, promociji alternativnih vidova transporta, unapređenju sistema javnog prevoza.

“Posvećeno smo radili na upotpunjavanju kulturne ponude Podgorice, kako kroz stvaranje infrastrukturnih pretpostavki, tako i kroz programski sadržaj. Osim što danas imamo priliku da uživamo u izložbenom prostoru Kuće Rista Stijovića, Kuslevovoj kući, Galeriji Art, i mnogim drugim, pokrenute su brojne nove manifestacije, poput Podgoričkog prazničnog pazara, Kulture u kvartu, „Dana Dragana Radulovića“, koje su za kratko vrijeme osvojila srca naših sugrađana”, kaže se u saopštenju.

Naglašavaju da su izgradili ili rekonstruisali preko 70 sportskih poligona što, između ostalog, govori i koliko smo bili posvećeni sportu.

“Jednako tako, bili smo posvećeni i stvaranju pretpostavki za profesionalno bavljenje sportom, pa je gotovo svaki sportski objekat, uključujući sve sadržaje u okviru SC “Morača”, rekonstruisan. Naša pažnja bila je usmjerena i na unapređenje putne i komunalne infrastrukture, trudeći se da svaki građanin, bez obzira u kojem dijelu Podgorice živi, ima jednake uslove za život”, stoji u saopštenju.

Svjesni onog najbitnijeg, životnog pitanja, u kontinuitetu su i na različite načine, snažno podržavali privrednike s teritorije Podgorice.

“Naš posao tu nije završen. I u naredne četiri godine, nastavićemo da realizujemo projekte po kojima je ova gradska uprava postala prepoznatljiva. Formiraćemo nove i rekonstruisati preostale zelene površine, dalje unapređivati javni prevoz, povećati ulaganja u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, dati još snažniji impuls razvoju kulture i sporta u gradu… Na taj način, dovršićemo započeto u prvom mandatu i Podgoricu pretvoriti u istinski moderan evropski glavni grad”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve