Funkcioneri koalicija “Za budućnost Crne Gore” i “Crno na bijelo” nikako ne mogu da sakriju animozitet koji imaju među sobom, a koji proističe iz dijametralno suprotnih programskih orijentacija stranaka okupljenih oko Demokratskog fronta i URA-e.

FOTO: Filip Filipović

Jedina tačka u kojoj se podudaraju stavovi lidera i funkcionera ove dvije koalicije je patološka mržnja prema Demokratskoj partiji socijalista (DPS), posebno njenom predsjedniku Milu Đukanoviću, što objektivno gledano i nije neki osnov za dugoročnu saradnju.

S obzirom na razlike u političkim gledištima po gotovo svim bitnijim pitanjima – od grba, zastave, jezika pa sve do spoljne politike i NATO-a, nije ni čudo što funkcioneri ove dvije stranke već danima “ratuju” po društvenim mrežama i međusobno se prozivaju.

Član medija tima i Glavnog odbora Nove srpske demokratije (NOVA) Spasoje Tomić direktno je u ponedjeljak napao nalogodavce koalicije “Crno na bijelo”. On je na svom Facebook profilu napisao da to što su “oborili prvu familiju, ne znači da je njegov posao završen, jer ostaje borba protiv druge familije”.

“Borba se nastavlja, za naše srpstvo, za ekonomski oporavak, i naravno za najbolje odnose sa Srbijom, odnose koje ne žele neki drugofamilijaški medijski magnati”, napisao je Tomić.

Samo nekoliko sati prije ove objave profesor  Stefan Đukić koji je podržao platformu “Crno na bijelo” kritikovao je nastup jednog od lidera Koalicije Za budućnost Crne Gore Andrije Mandića koji je, gostujući u emisji “Hit tvit” na Pink televiziji, izjavio da “od vremena kralja Aleksandra niko toliko nije uradio za Crnu Goru, nego što je to uradio Aleksandar Vučić”.

Đukić je na to prokomentarisao riječima “vidim da Andrija Mandić daje izjave koje će ga katapultirati nazad u opoziciju vrlo brzo”.

Medojević “dominira”

Kada pričamo o sukobu funkcionera koalicija okupljenih oko DF-a i URA-e ne možemo a da ne pomenemo lidera Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića.

Medojević se proteklih dana u svom stilu razmahao i počeo da bezrezervno kritikuje i daje neodmjerene izjave u javnosti, posebno preko svog Facebook profila.

On je žestoko udario na pokrovitelje koalicije “Crno na bijelo” suvlasnike koncerna Vijesti, medijske tajkune Miška Perovića i Željka Ivanovića koj je optužio da su “masoni i da žele da preuzmu pobjedu naroda”.

Zatim je izjavio vjerovatno ono što svi u njegovom političkom savezu misle, ali još uvijek kriju – da je “stav DF-a jasan i da će poništiti priznanje Kosova”.

Nakon toga politički nalogodavci su, kako smo već pisali, odlučili da disciplinuju Medojevića. S obzirom da je njegovo “soliranje” izazvalo paniku u redovima svetosavskih stranaka skrenuta mu je pažnja da sa tim prekine. Pojedini simpatizeri svetosavske opozicije čak su preko društvenih mreža upozorili i Medojevićevu suprugu da “kaže mužu da ne muti”… “ako nije Milov igrač”.

Lideri DF-a ne podnose URA-u i njihove nalogodavce

Čak je i supruga potpredsjednika URA-e Miloša Konatara, Ana Ponoš nedavno na Twitteru, vjerovatno iz očaja, objavila “može li neko da ugasi baznu stanicu za zgradu Maxim, jer ovom Medu moramo nekako ukinut pristup medijima i Internetu”.

Međutim ni to nije ućutkalo Medojevića koji je nakon svega toga kazao da “iza nekih stranaka nove vlasti stoje tajkuni koji su i do sada sarađivali sa režimom”. Juče je opet govorio o “tajnim organizacijama koje upravljaju Crnom Gorom” i o porijeklu kompleksa suvlasnika koncerna Vijesti i nalogodavca koalicije “Crno na bijelo”.

 

Njegove nastupe komentarisao je i lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović koji je kazao “da bi se iznenadio da je to rekao neko drugi”. Abazović je ranije u više navrata optuživao Medojevića da sarađuje sa DPS-om, a DF da “radi u interesu vlasti”.

Svetosavci razočarani

Treba takođe napomenuti da je potpisivanje sporazuma između lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“ izazvalo šok, nevjericu i ogorčenje među svetosavskim biračkim tijelom.

Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su pismeni dogovor da će, između ostalog, jačati saradnju sa NATO-om, poštovati Ustav što znači da neće pokretati postupke za promjenu zastave, grba i himne, kao i da neće povlačiti priznanje Kosova, niti izaći iz NATO-a.

Razočarenje glasača prosrpskih koalicija je nakon toga postalo toliko da su svoj revolt mnogi viđeniji simpatizeri DF-a, SNP-a, Demokrata i ostalih velikosrpskih stranaka morali da podjele preko društvenih mreža.

Svetosavski glasači u porukama na društvenim mrežama su pisali “da se osjećaju uvrijeđenim i iznevjerenim”, “da su im sporazumom zamazane oči”, dok je saradnik bivšeg funkcionera NOVE Dobrila Dedeića, Robert Žižić napisao “Srbi, jeste li za ovo glasali? Ako jeste, neka vam je srećna velika Albanija”.

Kad se sve ovo uzme u obzir neizvjesno je da li će mržnja prema predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću biti dovoljno jako vezivno tkivo koje će spriječiti raspad veoma klimavog saveza u najavi.

B.K.

guest
9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
sven
sven
16.09.2020-08:02 08:02

živjeli crveni hrvati, dole četnici

gagi
gagi
16.09.2020-11:07 11:07

Nebi lose bilo da nekakvi clan medija tima Pipuna Spasoje Tomic skine samar i da se dobro izvalja u kakvu mulinu,lakse bi mu bilo.

Hefest
Hefest
16.09.2020-14:55 14:55

Jel vas sramota da se Vi nazivate novinarima,da nije smijesno bilo bi tuzno

Boro
Boro
17.09.2020-09:27 09:27

Taj Spasoke Tomić može da nas uhvati za ud. Jer ćemo njemu i sličnim brzo stati na rep. Pa neka Srbiju na Kosovo ako im basta. Njega i njegovog mentora Amfilohije, Peroviću i ostale srpske popove koji kaljaju ugled svetih institucija brzoće stići ono čemu se najmanje nadaju. Stići će ih narod. Narod Crnogorski ali tad će im biti usko. Samo neka prođe neko vrijeme. A ti Abazoviću ako nevidi šta se dešava oči ti ispale. Ja neznam šta više želiš čuti iz redova DF. Ali i tvoje će proći brže no što si mislio

Velimir
Velimir
17.09.2020-10:28 10:28

Ocu povadili jedni drugima!
Samo se bore za licne interese!
Foliranti!
Ne smije Milo I evropa dozvoliti ovim lesinarima puno glupiranja!

LJUBICA
LJUBICA
17.09.2020-14:29 14:29

Bajke su na drugom spratu

Rade
Rade
17.09.2020-21:27 21:27

Kakvo ste vi zastidje od portala?Sramotno,tuzno,bruka za novinarsku profesiju

Jo Radyn
Jo Radyn
21.09.2020-18:13 18:13

Mislim vratite Mileta opeg natrav da ucini red u Crnom Gori.