Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Stvoriti uslove za jačanje odbrambene saradnje Crne Gore i Kosova

Injac je čestitala kosovskom kolegi na nedavnom imenovanju za ministra odbrane Kosova, poželjevši mu uspjeh u obavljanju te odgovorne i značajne funkcije.

Ministarka odbrane Crne Gore, Olivera Injac je održala sastanak sa ministrom odbrane Republike Kosovo Armendom Mehajem, i izrazila nadu da će se u narednom periodu stvoriti uslovi za jačanje odbrambene saradnje dvije zemlje kroz učešće u projektima od zajedničkog interesa.

Injac je čestitala kosovskom kolegi na nedavnom imenovanju za ministra odbrane Kosova, poželjevši mu uspjeh u obavljanju te odgovorne i značajne funkcije.

Ministar Mehaj se zahvalio na organizovanju sastanka i izrazio uvjerenje da će se bilateralna saradnja Crne Gore i Kosova u domenu odbrane dodatno razvijati tokom njegovog mandata.

Istakao je da Kosovske bezbjednosne snage ostaju posvećene jačanju kapaciteta i sposobnosti u cilju dostizanja NATO standarda.

U tom kontekstu je izrazio uvjerenje da će iskustvo Crne Gore na putu ostvarenja punopravnog članstva u Alijansi biti od neprocjenjivog značaja za Kosovo koje dijeli isti spoljnopolitički cilj.

Mehaj je pohvalio postignute rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu evropskih integracija, što svjedoči o posvećenosti Crne Gore promovisanju evropskih vrijednosti, kao i očuvanju mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Na kraju razgovora, sagovornici su izrazili očekivanje da će biti prilike i da se lično sastanu u predstojećem periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve