Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Stvoriti uslove da građani ostanu na svojim ognjištima

U odseljavanju, kako navode, prednjače Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja, čiji žitelji najčešće odlaze u Podgoricu i na primorje

Socijalistička narodna partija (SNP) smatra da se mora donijeti jasna strategija ostvarivanja ravnomjernog regionalnog razvoja, te definisati precizne mjere koje će podstaći naše ljude da ne napuštaju svoje domove.

foto SNP

“Vlada Crne Gore, umjesto praznih priča i lažnih obećanja, konačno mora našim građanima stvoriti uslove da tu, gdje su svoji na svome, mogu živjeti dostojanstveno od svog rada”, navodi se u saopštenju SNP-a.

Zvanična statistika, kako su kazali, pokazuje ono što je trend već dugi niz godina.

“Za 11 mjeseci 2019. godine iz četrnaest opština u Crnoj Gori odselilo se više građana nego što se u njih doselilo”, navodi se u saopštenju.

U odseljavanju, kako navode, prednjače Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja, čiji žitelji najčešće odlaze u Podgoricu i na primorje.

Ove pokazatelje smatraju još jednim jasnim porazom Vlade Crne Gore i njenog premijera.

“On se tako glasno hvalio mjerama preduzetim u cilju postizanja ravnomjernog regionalnog razvoja, a posebno desetinama miliona eura koje su navodno uložene u sjever naše zemlje. Da je to zaista istina, stanovnici većine crnogorskih opština ne bi napuštali svoja ognjišta kako bi se mučili i živjeli kao podstanari u Podgorici ili, što je još gore, bježali trbuhom za kruhom u Njemačku i druge države, bez namjere da se ikada vrate”, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve