Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

STVARANJE ”MITROPOLIJE TURIZMA”: Otišao Bato, ostale afere i ’’Guča na moru’’

Mandat Carevića će se pamtiti po tome što je ova individua od nekadašnje  ”metropole crnogorskog turizma” napravila, kako je sada nazivaju ''Mitropoliju turizma'' - seljanu po ugledu na srbijanske kasabe u kojima preovladava svetosavski melos, zvuk trubača, aroma domaće šljivovice i leskovačke kobasice. Osim po poseljačenju Budve, verbalnim ispadima, plasiranju ruralnog svetosavlja kao osnovnog životnog svjetonazora, Carević će ostati upamćen kao predsjednik Opštine koji je bio umiješan u daleko najviše afera i ilegalnih poslova, koji mu već godinama prolaze nekažnjeno

Piše: Balša Knežević

Svetosavski tajkun, gospodar antielokvencije i jedan od najpoznatijih bagerista u Crnoj Gori Marko Bato Carević podnio je prošle sedmice ostavku na funkciju predsjednika Opštine Budva, čime je makar zvanično, završena politička vladavina ovog lokalnog velikosrpskog šerifa. Ovaj događaj ostao je u drugom planu nakon tragedije na Cetinju. Ali da Bato-maljuga ne bi ostao u sjenci predstojećeg izglasavanja nepovjerenja Vladi, treba iskoristiti priliku da se podsjetimo na učinak ovog svetosavskog barda političke destrukcije.

Prije toga valja napomenuti da odlaskom Carevića, u zvaničnoj lokalnoj politici se ništa neće promijeniti, jer je na čelo Opštine došao još jedan as ruralnog velikosrBstva – Milo Božović.

Novi predsjednik Opštine Budva Milo Božović DOSTOJAN nasljednik Bata Carevića! AKSIOS, DA JE*E OCA!

Bez obzira što se lokalna politika zasnovana na klerikalnoj ostrašćenosti i velikosrpstvu neće mijenjati treba iskoristiti priliku da podsjetimo na zaostavštinu koju je Carević ostavio dok je od početka 2019. godine sa prekidima, obavljao funkciju predsjednika Opštine.

Vašar kiča i šunda

Posljedice Carevićeve politike osjetile su se najbolje ovoga ljeta, kada je prema svim parametrima turistička sezona u nekadašnjoj metropoli turizma, koja je sada preimenovana u MITROPOLIJU TURIZMA, doživjela fijasko. Kao najupečatljiviji razlog propasti turističke sezone (Budva nikada nije bila praznija još od ranijih 90-ih godina) može se tražiti i u tome što je taj mediteranski grad, od kad je na njegovom čelu neočetnička ruralna sila Bato Carević, pretvoren u pravi vašar kiča, šunda i jeftinog svetosavskog turbo-folk ugođaja.

Marko Bato Carević u velikosrpskoj ekstazi: “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

Turistima se već dvije godine uporno servira i promoviše vjerski fanatizam, jeftini svetosavski šund, trubači i štimung Leskovca i Guče do te mjere da je postalo neukusno. Kako i neće kada je, sad već bivši, prvi čovjek grada Marko Carević takođe i šef Crkvene opštine za taj grad, odnosno bolje reći regiju SAO Budva.

Carević je svojim aktivnostima direktno zaslužan što posljednje dvije godine svjedočimo scenama gdje se okolina ekskluzivnog Svetog Stefana od elitne i prestižne destinacije, pretvorila u pravo vašarište i ruglo jeftinog ”paradjz-turizma”.

Guča na moru

Mučni prizori hrane i pića koji se nude po cijenama napisanim na papirima i kartonu postale su obilježje politike loklnog gospodara SAO Budva Carevića. Ali sve ovo ne treba da čudi s obzirom da je Bato Carević još prošle godine gostujući na TV Budva najavio da se nada da će organizovati Guču sljedeće godine u Budvi. To je valjda njegov životni san.

Gučizacija Kraljičine plaže

Da bi što prije ostvario projekat ”Guče na moru”, Bato je zasukao rukave – sa svojim jurišnicima rušio je ograde na gradilištu luksuznih hotela, potjerao iz opštine jedan od najvećih svjetskih brendova Aman, a luksuzne plaže koje su donosile profit i renome državi, otvorio za široke mase, roštilj, pečenje, paradajz i goveda.

Mandat Carevića će se pamtiti po tome što je ova individua od nekadašnje  ”metropole crnogorskog turizma” napravila seljanu po ugledu na srbijanske kasabe u kojima preovladava svetosavski melos, zvuk trubača, aroma domaće šljivovice i leskovačke kobasice.

Zašto bi neko došao u Budvu kad vidi ovo?

Gospodar nepismenosti i demonizator

Iako ga crnogorska javnost zna prvenstveno po uzurpaciji i otimačini državne zemlje i priznanju da je pribjegavao korupciji da bi ostvario svoje ilegalne ”biznis” poduhvate, moramo istaći da će Bato kao ”višeslojna” ličnost ostati upamćen po mnogim drugim ”podvizima”.

Popovi SS u zgradi Opštine

Ova persona kao predsjednik Opštine uvodila je popove da kade prostorije opštinske zgrade. Kada je u jednom od svojih nezaboravnih TV nastupa objašnjavao taj postupak jednostavno je u svom stilu nepismenog seljobera, bez trunke kompleksa izjavio:

”Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, što možete pogledati na videu ispod.

Ipak, ovo je samo jedan od ogromnog broja bisera koji je Carević izvalio u svojim javnim nastupima, a o ostalim njegovom bravurama antielokvencije možete čitati na OVOM LINKU.

Bageri i kamioni na uzurpiranoj plaži

Osim po poseljačenju Budve, klerikalizaciji i plasiranju ruralnog svetosavlja kao osnovnog životnog svjetonazora, Carević će ostati upamćen kao predsjednik opštine koji je bio umiješan u daleko najviše afera i ilegalnih poslova, koji mu već godinama prolaze nekažnjeno.

Carević, čija porodica ilegalno upravlja plažom Ploče, počela je još prošle godine sa širenjem tog kupališta. Na vrlo drzak način su za svoje potrebe krenuli sa rušenjem dijela brda i zauzimanja terena koje je u vlasništvu države.

Bivši predsjednik Opštine, odnosno gospodar SAO Budva, međutim, nije stao na tome, već je nastavio da sprovodi radove na plaži koju već godinama uzurpira o čemu je portal Aktuelno pisao.

Teška mehanizaija na uzurpiranom zemljištu

Ovo je samo kontinuitet devastatorsko-uzurpatorskih kriminalnih radnji braće Carević, koji teritoriju opštine Budva doživljavaju kao sopstveni privatni posjed, što je sigurno doprinijelo da veliki broj turista zaobiđe Budvu ove godine.

Car afera

Da je bio skoncentrisan na druge stvari a ne na razvoj Budve, govori i podatak da se za ime kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića vezuju tri velike afere  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”.

Portal Aktuelno nadležnim organima već duže vremena javno postavlja pitanja o ilegalnim poduhvatima Carevića, ali oni jednostavno ignorišu nepočinstva bivšeg predsjednika Opštine Budva.

Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer, po svemu sudeći, nadležne institucije nikako ne žele da se bave svojim poslom i učine nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Carević u svom prirodnom okruženju – ”sa trubači”

Treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević već zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta već neko vrijeme nelegalno se gradi objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj Carevići uveliko izvode bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od dvije godine.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
18.08.2022-12:29 12:29

Protestvunem, nijeste objavili sliku ove spodobe kako se krsti lijevom rukom, dok se vozika sa Vulinom u nečesovom gumenjaku.

Kosovski bozur
18.08.2022-15:16 15:16

Sta bi sa mojim komemtarom??

jowoglowo
18.08.2022-17:08 17:08

batica je kap u moru

pedofilka.png
ZAGAw
18.08.2022-19:30 19:30

PRIMITIVIZAM,PROSTAKLUG, ZAGADJENJE VAZDUHA I MORA,

Nemoguce
18.08.2022-19:50 19:50

Da li su moguce sve ove otimacine. Kakva je drzava CG kad sve ovo dozvoljava!? Kakav kriminal! STRASNO! Carevic je primitivac, nepismena seljacina,vjernik bez trunke istinske vjere, a takvi su i svi oni koji ga podrzavaju. Budva je katastrofa koju treba zaobilaziti u sirokom luku.

Ha20
19.08.2022-00:45 00:45
Reply to  Nemoguce

Cilj toga srbistanskog svetoslavskog zla je bio da nasu jedinu Crnu Goru bace na koljena i na taj nacin pokore na korijena. Do sad im je to dobro islo ali se nadajmo da u Crnoj Gori postoji jos pravih pariota koji ce stati na crtu ovim zlotvorskim okupatorima.

Ha20
19.08.2022-01:33 01:33
Reply to  Nemoguce

Mozda govorim iz revola i nemoci ali sam poceo da sumnjam da je Milo Djukanovic isti lopov bas kao i ovi kojima ne smije stati na crtu pa cuti jer se boji cinjenice da se neko ne pocne interesovati o njegovom kapitalu kojeg je stvorio sa svojom pozicijom koju je obavljao zadnjih 30 godina.