Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Studenti crnogorskih fakulteta na stažiranju u Skupštini

Dvanaest studenata/kinja, koji/e su posredstvom studentskih organizacija MAPSS i ADAMAS sa navedenih fakulteta, iskazali/e interesovanje za učešće u ovom programu, stažiraće narednih osam sedmica u više organizacionih jedinica u Službi Skupštine Crne Gore

U Skupštini Crne Gore danas je započeo novi ciklus stažiranja za studente Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, u organizaciji Edukativnog centra Skupštine Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Skupštine, dvanaest studenata/kinja, koji/e su posredstvom studentskih organizacija MAPSS i ADAMAS sa navedenih fakulteta, iskazali/e interesovanje za učešće u ovom programu, stažiraće narednih osam sedmica u više organizacionih jedinica u Službi Skupštine Crne Gore.

Stažistima/kinjama se danas, u okviru uvodnog seminara, obratio generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić koji im je poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog pokretanja ovog važnog projekta kojim se dodatno afirmiše otvorenost parlamenta i posvećenost ove institucije jačanju veza sa mladima.

“Stažiste/kinje je ohrabrio da predstojeći boravak u Skupštini prepoznaju kao važnu priliku za profesionalni razvoj i nadograđivanje znanja stečenog na fakultetu kroz praktičan rad u zakonodavnom domu. Najavio je, takođe, sprovođenje više projekata kojima će Skupština u predstojećem periodu nastaviti da unapređuje svoj rad, otvorenost i transparentnost, a čijoj realizaciji će, uvjeren je, proaktivnim radom i inicijativama, i stažisti/kinje dati svoj bitan doprinos”, navodi se u saopštenju.

U okviru seminara, kako se navodi, stažisti/kinje su imali/le priliku i da se bliže upoznaju sa nadležnostima, zadacima i aktima kojima se reguliše rad parlamenta i stručnih službi, kao i drugim pitanjima od značaja za njihovo stažiranje u Skupštini.

“Današnji program je obuhvatio i obilazak zgrade Skupštine, kao i razgovor sa mentorima/kama – službenicima/ama organizacionih jedinica u kojima će studenti/kinje stažirati u narednom periodu. Tokom stažiranja, predviđeno je uključivanje stažista/kinja u aktivnosti Službe, kroz samostalan i rad sa mentorom/kom u skladu sa planom stažiranja i specifičnim i aktuelnim zadacima organizacionih jedinica u kojima će se sprovoditi ovaj program”, ističu iz Skupštine.

U Službi Skupštine Crne Gore organizuje se stažiranje sa ciljem pružanja doprinosa obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata/kinja, kao i pružanja uvida u rad Skupštine Crne Gore.

“Stažisti/kinje su po pravilu studenti/kinje univerziteta ili druge visoko-školske ustanove u Crnoj Gori, a stažiranje se sprovodi u organizacionim jedinicama Službe Skupštine”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve