Bošnjačka stranka jedina je izborna lista na kojoj je napravljen značajan napredak u odnosu na zakonom propisani redosljed kandidata manje zastupljenog pola, čime šaljemo jasnu poruku da je Bošnjačka stranka zastupnik ideje afirmacije učešća žena u politici, kazala je Kenana Strujić Harbić, predsjednica Foruma žena Bošnjačke stranke.

Kenana Strujić Harbić

Na listi kandidata za poslanike Bošnjačke stranke nalazi se 29 žena, raspoređenih na svakom trećem mjestu.

“Bošnjačka stranka je uvijek pokazivala visok stepen dosljednost u pogledu ispunjavanja datih obećanja koja se odnose na povećanje broja žena i raspored kandidatkinja na izbornim listama.

Naš predsjednik Rafet Husović je u decembru 2017. godine dao obećanje Ženskoj političkoj mreži vezano za zahtjeve za dalje unaprjeđenje izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori, u dijelu veće zastupljenosti žena. Naša izborna lista potvrda je tog obećanja i podrške, na svakom trećem mjestu je žena i sigurni smo da ćemo i u poslaničkom klubu Bošnjačke stranke u novom sazivu imati ženu”, poručuje Strujić-Harbić.

Ona se zahvalila Ženskoj političkoj mreži što je prepoznala napore Bošnjačke stranke da žene budu adekvatno zastupljene na izbornim listama.

“Bošnjačka stranka i ovim primjerom pokazuje dosljednost, a naš predsjednik Rafet Husović da drži do obećanja. Tako će biti i u budućnosti, jer smatramo da je to jedino ispravno”, zaključila je Strujić-Harbić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve