Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Strugar: Rekonstrukcija Vlade nužna i očekivana

Rekonstukcija Vlade je, kaže, bila očekivana, a izostanak podrške u parlamentu od vladajuće većine dovelo je do dogovora DF-a i Demokrata

Vlada Crne Gore je izgubila povjerenje birača jer je ostala bez podrške stranaka koje su je konstituisale što se jasno pokazalo i u parlamentu, kazao je gostujući u Jutarnjem programu Gradske televizije Rujna zora komunikolog Miodrag Strugar.

“Vlada nema političku težinu jer je pogrešno postavljena kao ekspertska. Upitno je koliko je riječ o ekspertima. Primjere ekspertskih Vlada u svijetu imamo samo u kratkim periodima kako bi napravile tranziciju ka nečemu. Mnogo bi bolje bilo da ti eksperti nisu na čelnim funkcijama nego na onim koje nose posao svake Vlade u ministarstvima, mislim na generalne direktore i načelnike sektora”, objasnio je Strugar.

Rekonstukcija Vlade je, kaže, bila očekivana, a izostanak podrške u parlamentu od vladajuće većine dovelo je do dogovora DF-a i Demokrata.

Foto: gradski.me

“Zanimljivija mi je polemika između Demokrata i URE koja se spustila toliko nisko da će ostaviti sigurno posljedice kao što je i svaki put do sada kad se spusti nivo komunikacije i dotakne dno. Vidjećemo da li će dogovor Demokrata I DF-a imati većinu u parlamentu. Saopštili su da je Ura na sastanku rekla da će poštovati svaki dogovor Demokrata i DF-a, ali sada čujemo neke druge tonove”, kazao je Strugar.

Aktuelnu Vladu čine tri ideološki raznorodne koalicije.

“Vidjećemo kako će se to završiti i da li će biti rekonstrukcije u koju bi uključili i manjine jer ne vidim da predstavnici manjinskih naroda iskazuju interesovanje da uđu u Vladu u kojoj dobrim dijelom upravlja crkva”, kazao je Strugar.

U aktuelnoj Vladi je potrebno mnogo toga mijenjati, a rekonstrukcija je, dodaje, nužna.

“Crkva treba da je zadovoljna radom Vlade. Šteta je što i neki dobri potezi koje su napravili nisu mogli doći do izražaja usled nekih afera i stvari koje su radili često na štetu Crne Gore”, istakao je Strugar.

Za pohvalu je, kaže, dječiji dodatak koji su vratili, besplatni udžbenici za sve osnovce i druge dobre stvari koje ne stižu da se ispričaju zbog onih koje ne bi trebalo da su u fokusu nijedne Vlade u CG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve