Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Striković: Zbog najave egzodusa zdravstvenih radnika očekujem ostavku ili smjenu ministra

Kako je naglasio, naši zdravtveni radnici su među najmanje plaćenima u Evropi, značajno manje plaćeni čak i od kolega iz regije

Podatak da se za odlazak iz javnog zdravstvenog sistema prijavilo čak 296 ljekara i medicinskih radnika je najbolja slika brige Vlade i resornog ministarstva i “ogromnih uspjeha” koji su na ovom polju postignuti u protekle tri godine, kazao je Adnan Striković, potpredsjednik SDP-a, dodajući da zbog ove najave egzodusa zdravstvenih radnika očekuje ostavku ili smjenu resornog ministra.

Striković

“Taj podatak bi trebao danas da zacrveni mnoge koji su nonšalantno četiri puta odbijali predloge SDP da se ljekarima, medicinskim sestrama i drugim medicinskim radnicima značajno povećaju plate”, ističe Striković.

Kako je naglasio, naši zdravtveni radnici su među najmanje plaćenima u Evropi, značajno manje plaćeni čak i od kolega iz regije.

“Sasvim je razumljivo da ne žele da ostanu u zdravstvenom i društvenom sistemu koji ne cijeni ni njihovo znanje ni njihovo školovanje ni njihovu stručnost i posvećenost poslu. Zbog ovakve nakaradne ekonomske politike Vlade u kojoj su za nju bitniji vlasnici 7-8 luksuznih hotela od 9.000 radnika u zdravstvu ili 10 povlašćenih koncesionara za minihidroelektrane nego 14.000 radnika u prosvjeti i pet tajkunskih porodica od 78.000 radnika sa platom ispod 250 eura – Crnu Goru danas napuštaju oni najbolji među nama. Napuštaju nas oni koji liječe nas i naše roditelje ili ljudi koji vaspitavaju i uče našu djecu”, navodi Striković.

On poziva Vladu da hitno prihvati predloge Socijdemokratske partije iznijete na skupštinskom kontrolnom saslušanju povodom materijalno-socijalnog statusa zdravstvenih radnika ili da se prizna da sa ovim problemom ne može baviti i prepusti to nekom ko je stručniji i posvećeniji ovoj državi.

“Minimum koji zbog ove najave egzodusa zdravstvenih radnika očekujemo je ostavka ili smjena resornog ministra. Ukoliko se to ne desi, posljedice po crnogorsko društvo će biti katastrofalne, i u ovom momentu, nesagledive”, tvrdi Striković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve