Socijaldemokratska partija poziva Tužilaštvo da odmah ispita nove nezakonite radnje ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koje je utvrdio Upravni sud a tiču se nezakonite raspodjele milion eura državnog novca NVO sektoru.

Adnan Striković

“Skandal ministar zdravlja ovim ispisuje još jednu stranicu nezakonitog i neetičkog ponašanja zbog čega je već odavno morao podnijeti ostavku ili biti razriješen. Svakako, prije izvjesnog pravnog procesuiranja od strane nadležnih organa zbog niza afera u kojima je akter”, kazao je Adnan Striković, potpredsjednik SDP-a i kandidat za posalnika na listi “SDP – Jaka Crna Gora”.

Podsjeća da je nedavno Državna revizorska institucija donijela mišljenje po kojem su samo četiri objekta koja se rade u okviru zdravstvenog sistema “poskupili” 11 miliona eura za godinu dana.

“Milionske ugradnje ministra Hrapovića su najbolje objašnjenja života na visokoj nozi kojim se Hrapović hvali a što građani svakodnevno mogu vidjeti na raznim medijskim platformama. Zato bi, poslije nalaza Upravnog suda i DRI, jedino logično bilo da se o radnjama Hrapovića izjasni i najpozvanija državna institucija u njegovom slučaju – Tužilaštvo, jer je očigledno da će za odlazećim ministrom ostati brojni tragovi finansijskih mahinacija i malverzacija”, ističe Striković.

Podsjeća i da se budžet ministarstva zdravlja povećao sa 199 miliona na 281 milion za samo tri godine, a da su naši ljekari najmanje plaćeni u regionu, pacijenti nezadovoljni listama čekanja, medicinske sestre nam odlaze.

“Jedini ko je zadovoljan stanjem je upravo ministar Hrapović. Kako i ne bi kad ugradnja ide dobro a milioni kapaju. Luj Viton ministru ćemo, kako smo obećali, iznajmiti stan preko puta Tužilaštva, kako ne bi morao po vrućini da dolazi svako malo, jer je očigledno da će, kao i njegove partijske kolege, imati dosta toga da ispriča”, navodi Striković.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve