Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Striković: Stanje u prosvjeti je alarmantno, Bratić važnije farsične sjednice

Više stotina djece će, na opšte nezadovoljstvo njih i roditelja i naredne školske godine morati da pored gradilišta ulazi u ruiniranu zgradu najveće osnovne škole u gradu

Stanje u prosvjeti je katastrofalno do alarmantno. Već na prvi pogled da se zapaziti da je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić skoro pa zaboravila na 1/4 svojih nadležnosti. Možda bismo tu četvrtinu i mogli oprostiti da u njoj nije skoncentrisana budućnost naše dece a samim tim i budućnost države, saopštio je predsjednik GO SDP, Adnan Striković.

Prema njegovim riječima, sve negativno što se vezivalo za nekadašnje ministarstvo prosvete, beskrupulozno partijsko zapošljavanje u prvom redu, nastavljeno je u mandatu Bratić.

“A sve što je bilo dobro, u prvom redu mislimo na ulaganje u infrastrukture projekte u obrazovanju, zaustavljeno je ili usporeno. Tako je rok za završetak radova na novoj OŠ ‘Dušan Korać’ sa aneksom za muzičku školu u Bijelom Polju, pomjeren za čitavu godinu”, istakao je Striković.

Kako navodi, više stotina djece će, na opšte nezadovoljstvo njih i roditelja i naredne školske godine morati da pored gradilišta ulazi u ruiniranu zgradu najveće osnovne škole u gradu.

“I dalje će biti uskraćeni za nastavu i rekreativne aktivnosti na sportskom poligonu. A zašto? Zato što to nisu prioriteti Vesne Bratić”, naglasio je Striković.

Poručuje da je njoj važnije da sprovodi farsične sjednice nastavničkih vijeća širom Crne Gore u vezi sa izborom direktora.

“Važnije joj je da po tom pitanju dijeli i svađa kolege, nego da se tim nastavnicima obezbijede elementarni uslovi za rad. Ne znamo da li će i dokad roditelji djece iz pomenute škole i ostalih sa sličnim krupnim problemima trpjeti indolentan odnos ministarke, ali kada odluče da svoje nezadovoljstvo instrumentalizuju, SDP će im pružiti srdačnu i sveobuhvatnu pomoć u tome”, zaključio je Striković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
blam
02.07.2021-17:35 17:35

U pravu ste, Strikoviću, sve ovo je jedan živ blam i opšte rasulo.