Opštinski odbor Socijadlemokratske partije u Bijelom Polju održao je sinoć desetu redovnu izbornu konvenciju. Na konvenciji je izabrano 46 članova novog saziva Opštinskog odbora, od kojih je 20 odsto po prvi put u nekoj političkoj partiji, i oni će na narednoj sjednici OO birati rukovodstvo odbora, predsjednika i predsjedništvo OO, saopštili su iz SDP-a.

Striković

Obraćajući se prisutnima predsjednik OO SDP Adnan Striković je istakao da je bjelopoljski odbor SDP jedan od temeljnih u našoj partiji i da je dokazao snagu i istrajnost u protekle tri decenije.

“Imamo konstantan rast podrške, a u posljednje vrijeme nam pristupa sve više ljudi koji se do sada nijesu bavili politikom. Predstavlja mi zadovoljstvo što je u novom sazivu OO dosta takvih, mladih i Bijelom Polju posvećenih ljudi. Imamo najaktivniji odbornički klub što je prepoznato i od strane građana, ali i od strane političke konkurencije i iz vlasti i iz opozicije”, zaključio je Striković.

Zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević je obraćajući se prisutnim delegatima i gostima istakao da je naša partija prepoznata u javnosti po inicijativama koje su od suštinskog značaja za poboljšanje kvaliteta života svih građana Crne Gore.

“SDP je predložila paket reformskih socijalno-ekonomskih zakona kojima tražimo smanjenje poreskih opterećanja na zarade, povećanje minimalne zarade na 250 eur, smanjenje akciza na gorivo za 15 odsto, kao i nižu stopu PDV na električnu energiju, povećanja zarada prosvjetnim i zdravstvenim radnicima. Sigurni smo da će SDP zbog ovih i sličnih zakonskih predloga iz ove oblasti zavrijediti značajnu podršku i građana Bijelog Polja i Crne Gore”,  naveo je Konjević.

Ovo je prva u nizu izbornih konvencija na opštinskom nivou, a u narednih mjesec dana će biti organizovane u svim crnogorskih gradovima čime će u potpunosti biti zaokružena partijska infrastruktura poslije održavanja Kongresa na kojem je izabrano novo rukovodstvo.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve