Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Striković: Pokušaj parlamentarne većine da po svaku cijenu zadrže fotelje

Prema njegovim riječima, parlamentarna većina koja je zatražila od Ustavnog suda da obustavi ukaz o skraćenju mandata Skupštini, na taj način bježi od izbora

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP)  Adnan Striković kazao je da parlamentarna većina koja je zatražila od Ustavnog suda da obustavi Ukaz o skraćenju mandata Skupštini, na taj način bježi od izbora.

On je za Antenu M kazao da je to samo pokušaj da se po svaku cijenu zadrže fotelje.

”Iznenađen sam prije svega, mislio sam da će poslanici Skupštine ispoštovati nešto što su jasna ovlašćenja predsjednika i nešto što ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko ćemo da budemo politički iole korektni. Jer smo o mogućnosti da predsjednik države raspusti Parlament čuli sa mnogo političkih adresa, da je 16. mart zadnji dan do kada je trebalo biti izabrana nova Vlada Crne Gore. I naravno da su svi politički subjekti tvrdili da ako se to ne desi, i po Ustavu Crne Gore članu 92 a i po zakonu, odnosno izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, koji je ta većina usvojila na takav način, ali je nažalost u pravnom prometu u Crnoj Gori, jer nemamo odluku Ustavnog suda kada je taj zakon u pitanju”, navodi Striković.

Prema njegovim riječima, parlamentarna većina koja je zatražila od Ustavnog suda da obustavi ukaz o skraćenju mandata Skupštini, na taj način bježi od izbora.

”Dolazimo do jedne paradoksalne činjenice da oni koji su sastavili neustavni Zakon o predsjedniku i učinili ga dijelom pravnog prometa u Crnoj Gori, koji su željeli da na osnovu tog i takvog zakona formiraju novu vladu, sada kada bi neko mogao da članove tog istog zakona da upotrijebi da raspusti Skupštinu, e sada se oni pozivaju na neustavnost tog njihovog zakona i upućuju ustavnu žalbu kako to predsjednik nije imao pravo to da uradi. I u suštini je sada njima problem što se predsjednik pozvao na Ustav, a nije se pozvao na zakon. To su providne insinuacije i pokušaj da se po svaku cijenu zadrže fotelje”, kaže Striković.

Poslanik SDP-a poručuje da ko god želi dobro Crnoj Gori, treba da se raduje vanrednim parlamentarnim izborima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve