Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Striković: Ovu Vladu učinićemo najkraćom u istoriji Crne Gore zbog državnih interesa

Striković, u objavi na Fejsbuku, ističe da ''ko jednom izda i slaže, opet će''

Prvi put u životu mi je neko rekao da sam ekstremista, crnogorski nacionalista. Na stranu to što sam Bošnjak, pa je to nemoguće, moj intelektualno-duhovni sklop je sve suprotno od toga. Ali, nije bitno šta ti kaže, nego ko ti kaže – naveo je u reagovanju poslanik Socijaldemokratske partije u Skupštini Crne Gore Adnan Striković na današnje navode premijera Dritana Abazovića da “neće pasti pod pritisak grupe ekstremista”.

Striković, u objavi na Fejsbuku, ističe da “ko jednom izda i slaže, opet će”.

– A izdali su i slagali sve i svakoga. Iz državnih interesa? Neće biti. Prvo država pa partija. Prvo Crna Gora, pa SDP. Kod nas je tako već 32 godine, tako će biti i dalje. A kod vas? I kada smo bili protiv rata 90-ih, i kada smo pružili ruku DPS-u 98.godine. I kada smo napustili Vladu, a zatim vodili kampanju za nezavisnu Crnu Goru 2006.godine, i kada smo pisali Ustav Crne Gore bilo je iz državnih interesa – ističe Striković.

I kada 2013.godine nisu podržali koalicionog kandidata za predsjednika države i, kako dodaje, i kada su svojevoljno otišli u opoziciju 2015.godine.

– I kada smo 2017.godine prekinuli bojkot parlamenta zbog glasanja za NATO, i kada smo odbili Zdravkovu vladu bilo je iz državnih interesa. Iz kojih interesa ste vi radili sve suprotno? Ne mislite valjda da se iz partijskih a ne državnih interesa napušta vlada, ili ne ulazi u nju – pitao je Striković.

Dodaje da su i “učešće u ovoj (ispostavlja se Vučićevoj) Vladi uzeli iz državnih interesa”.

– A učinićemo je najkraćom u istoriji Crne Gore iz istih interesa. Zbog ovakvog stava su mnogi časni članovi SDP-a mnogo patili, ostavljani bez posla, smjenjivani, uskraćivana su im osnovna prava. Ali, bez obzira na to, kada je državni interes u pitanju, za SDP nikada nije postojala dilema. I uvijek smo pronalazili rješenja i pravi put za državu. Tako će biti i ovoga puta, bez dileme. I lične uvrede bismo oprostili zbog državnog interesa, ali izdati državni interes zbog ličnog, nećemo nikad. No pasaran – poručio je Striković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve