Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Striković: Najava Miranović pokazuje u kakvom haosu je Ministarstvo zdravlja

Najava inicijative Ministarstva zdravlja o sklapanju ugovora sa budućim studentima medicinskog fakulteta o obavezi rada u Crnoj Gori nakon dobijanja diplome samo pokazuje u kakvom haotičnom stanju je pomenuto ministarstvo

Na izjavu generalne direktorice Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenja ljudskih resursa u zdravstvu Vesne Miranović reagovao je Adnan Striković potpredsjednik mladih Socijaldemokratske partije i ocijenio da to pokazuje u kakvom haotičnom stanju je Ministarstvo zdravlja.

Adnan Striković

Reagovanje Strikovoća prenosimo u cjelosti:

Najava inicijative Ministarstva zdravlja o sklapanju ugovora sa budućim studentima medicinskog fakulteta o obavezi rada u Crnoj Gori nakon dobijanja diplome samo pokazuje u kakvom haotičnom stanju je pomenuto ministarstvo. Tačno je da se nisu proslavili ni sa nekim drugim projektima, poput centralnog elektronskog zakazivanja, ali ovako nesuvislu, nelogičnu i nemoguću ideju nismo očekivali. Da je došla sa nekog nižeg nivoa ne bi zasluživala ni komentar.

Ali kada je saopšti prva osoba Ministarstva zdravlja za zdravstvenu zaštitu, na najeminentnijem međunarodnom skupu koji je ikada organizovan u Crnoj Gori, onda takva izjava ima dalekosežne negativne posljedice po zdravstveni sistem, a usuđujemo se reći i po našu državu.

Umjesto da se utvrde uzroci skoro pa dnevnog odlaska ljekara iz sistema javnog zdravstva, umjesto da se počne sa njihovim otklanjanjem, za problem se pokušavaju okriviti ljekari, a što je tragičnije i djeca koja tek namjeravaju upisati fakultet.

Pitamo se da li ste ikada za ovakve ili slične inicijative konsultovali ljekarsku komoru ili SDMCG.

Vaše namjere su radikalne i neodržive. Mi u Socijaldemokratskoj partiji ne možemo prihvatiti da prema našoj najboljoj djeci primjenjujete restriktivne mjere. Ne možemo ni naše svršene doktore kriviti za odlazak iz države, naročito ako prethodno država ne preduzima ništa kako bi ih odvratili od takve namjere.

Moramo se potruditi da za tih šest godina stvorimo uslove rada i života u Crnoj Gori koje nijedan mladi čovjek neće poželjeti da napusti. Moramo našim studentima omogućiti vrhunsko obrazovanje uz inovativan pristup programu medicinskog fakulteta. Svakodnevno moramo raditi na otklanjanju uzroka ogromnog nezadovoljstva ljekara. Teško da pacijenti mogu biti zadovoljni ako ih liječe nezadovoljni doktori. To treba da bude vaš zadatak.

Zato vas kao politička partija i kao građani, pozivamo da počnete da radite u interesu zdravstvenog sistema, da odustanete od radikalnih i restriktivnih mjera, jer nam doktori takav tretman neće još dugo tolerisati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve