Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Stranka pravde i pomirenja spremna za potpisivanje Sporazuma

Kako su naveli, Evropska unija i svi benifiti koji proističu iz punopravnog članstva očigledno nisu dovoljan motiv većini političkih subjekata u Crnoj Gori pa se ispred opšteg interesa građana stavlja sve i svašta, od pokušaja lične zaštite od sudskih procesa do imaginarne zaštite interesa drugih država

Nakon višesedmičnih pregovora, dogovora i kalkulacija bitka za Brisel tj. ubrzani put Crne Gore u punopravno članstvo EU ulazi u završnu fazu. Nažalost, politička moć partija se opet pokušava staviti iznad interesa države i svih njenih građana što je dominantno bio i osnovni uzrok ograničenog dometa –  neuspjeha sada već bivše vlade Zdravka Krivokapića, saopšteno je iz Stranke pravde i pomirenja.

Kako su naveli, Evropska unija i svi benifiti koji proističu iz punopravnog članstva očigledno nisu dovoljan motiv većini političkih subjekata u Crnoj Gori pa se ispred opšteg interesa građana stavlja sve i svašta, od pokušaja lične zaštite od sudskih procesa do imaginarne zaštite interesa drugih država.

“Iako za mnoge period nakon 30.avgusta nije donio ništa dobro suštinski smo ipak napravili neophodan iskorak ka promjenjivosti vlasti i demokratizaciji društva. Mnoge maske na političkoj sceni su pale, demagogije izgubile smisao a trgovina emocijama izgubila tržište”, dodaje se u saopštenju.

Većina svađa i podijela u Crnoj Gori preko noći je postala besmislena, ali ako bismo gledali sa toga aspekta buduća Vlada ima fantastične preduslove za uspjeh. Hoće li ih iskoristiti ostaje da se vidi.

“Mi kao predstavnici Bošnjaka, ali i ostalih građana jasno iznosimo stav da vladavina prava i ustavom zagarantirana prava građana moraju biti prioritet buduće vlade”, piše u saopštenju.

Pristupajući platformi Crno na Bijelo jasne stavove stranke smo udružili sa GP URA i drugim političkim partijama sa kojima dijelimo viziju moderne Crne Gore.

“Svjesni da ne živimo u Skandinaviji dovoljno široko smo postavili granice tolerancije na odstupanja od pomenute platforme ali to nikako ne znači da se te granice mogu pomijerati do mjere da sve izgubi smisao”, dodaje se u saopštenju.

Poput političke platforme CnB, memorandum kojeg su potpisale partije koje pretenduju biti nosioci izvršne vlasti u Crnoj Gori sasvim je korektno sročen i uokviren te kao takav smo ga podržali i spremni smo ga potpisati! SPP će dati puni doprinos i biti dio tima koji će u Crnoj Gori graditi realne uslove za brži izlazak iz sveopšte krize u kojoj se Crna Gora nalazi već duže vremena.

“Niko više nema pravo zaustaviti Crnu Goru na pola puta niti je vratiti u blokovsku podjelu koja nužno nosi nestabilnost, ekonomsku stagnaciju, iseljavanje mladih, vladavinu kriminala, korupcije i nacionalizma”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
22.03.2022-22:31 22:31

Vidji ovija govana u Popa Jovana. Niti smrde nit mirisu. Kako u srbistanu, tako i odje…..podguzne muve i ulizice. 3,14