Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Stopu PDV za ugostitelje smanjiti sa 21 na sedam odsto

SDP će uputiti u skupštinsku proceduru Predlog zakona kojim bi se smanjila stopa PDV za ugostiteljstvo sa 21 odsto na sedam, kao značajna mjera podrške za više od 3.500 firmi pogođenih korona virusom

SDP će uputiti u skupštinsku proceduru Predlog zakona kojim bi se smanjila stopa PDV za ugostiteljstvo sa 21 odsto na sedam, kao značajna mjera podrške za više od 3.500 firmi pogođenih korona virusom.

Zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević, na proširenoj sjednici OO SDP Nikšić, kazao je da je vrijeme da se ispravi nepravda DPS-a da samo desetak privilegovanih hotelijera plaća manji porez u odnosu na sve druge ugostitelje.

Konjević je istakao da je od suštinskog značaja i usvajanje novog zakona o PIO, jer se njime omogućavaju znatno povoljniji uslovi penzionisanja, minimalna penzija povećava za 20 odsto i uvode brojne povoljnosti za buduće i sadašnje penzionere.

“Takođe, značajan je i set mjera podrške građanima i privredi koji se prije svega odnosi na jednokratnu pomoć nezaposlenima i penzionerima sa primanjima do 288 eura, koji bi po našem predlogu dobili jednokratnu pomoć od 222 eura. Predložili smo i da se ne plaćaju porezi i doprinosi na zarade za one kompanije kojima je bio zabranjem rad u vrijeme krize, kao i zakon o garantnoj šemi za privredu prema kojem bi naše kompanije dobijale kredite sa kamatom do tri odsto i grejs periodom od dvije godine. Ovim i drugim mjerama, kao što su smanjenje poreza za sektor ugostiteljstva, koje predlažemo u narednom paketu zakona, bi se značajno sanirale negativne posljedice krize izazvane korona virusom”, istakao je Konjević.

Počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić je govoreći o aktuelnoj političkoj sceni istakao da imaju suštinski atak dva ekstremna pola crnogorske scene, a to su borba tajkuna, preko vladajućih struktura, za resurse države i borba velikodržavnih nacionalista koji Crnu Goru zamišljaju kao državnog satelita.

“Oba su opasna po Crnu Goru, prvi zato što želi da poharno iskoristi crnogorske resurse kroz prodaju i zadnje plaže ili fabrike, a drugi zato što želi zarad tuđih interesa da Crnu Goru vrati u mračne devedesete i okrene točak istorije unazad. Mi smo kao partija već više od četvrt vijeka dio progresivne Evrope i zato znamo kako Crnu Goru dovesti najkraćim putem u članstvo EU”, poručio je Krivokapić na sjednici OO SDP Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve