Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Stoltenberg: Tražimo način da pomognemo CG

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, na pitanje da li će Alijansa razmatrati zahtjev Crne Gore za pomoć, kazao je da su od nekoliko zemalja članica NATO dobili zahtjeve za pomoć u borbi protiv virusa korona koji će biti koordinisani kroz NATO Centar za odgovor na krize

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, na pitanje da li će Alijansa razmatrati zahtjev Crne Gore za pomoć, kazao je da su od nekoliko zemalja članica NATO dobili zahtjeve za pomoć u borbi protiv virusa korona koji će biti koordinisani kroz NATO Centar za odgovor na krize.

Jens Stoltenberg

Stolteberg je kazao da je NATO već obezbijedio neke svoje kapacitete kako bi pomogli jedni drugima.

“Razgovaraćemo o tome što još možemo da uradimo na sjutrašnjem sastanu ministara vanjskih poslova. Očekujem da dogovorimo kako da pomognemo više, kako da pomogemo brže,” rekao je Stoltenberg na video konferenciji za medije.

Na pitanje kako će se NATO boriti protiv dezinformacija koje su česte u vrijeme krize izazvane koronavirusom, Stoltenberg je kazao da je “najbolji odgovor na neistine – istina, i najbolji odgovor na propagandu su činjenice”.

“To je ono što mi radimo. NATO je otvorena, transparentna organizacija i transparentni smo po pitanju onoga što radimo sa partnerima i članicama, takođe i kad je u pitanju Kovid 19. Činjenice su najbolji odgovor, a slobodni mediji su najbolji način za borbu protiv propagande,” rekao je generalni sekretar NATO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve