Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Stoltenberg o odavanju podataka iz ANB: NATO podaci moraju biti zaštićeni, provjerićemo sve članice posebno nove

Alijansa je fokusirana na zaštitu klasifikovanih podataka i dokumenata, poručuje Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kazao je da neće komentarisati obavještajna pitanja u Crnoj Gori, ali je ponovio da je Alijansa fokusirana na zaštitu klasifikovanih podataka i dokumenata.

Na pitanje da li su interne stvari Crne Gore, kada iz obavještajnih struktura procure tajni podaci jedne zemlje članice Alijanse, Stoltenberg je rekao na Alijansa ima sistem provjere za zaštitu podataka.

“Generalni pristup NATO je fokus na potrebi da se naši podaci zaštite i radićemo sa svim saveznicima da se ispoštuju procedure i zaštite povjerljivi podaci”, rekao je Stoltenebrg.

“Takođe imamo postupak provjere koji se odnosi za sve saveznice, naročito nove članice, kako bi oni koji imaju pristup NATO povjerljivim informacijama bili provjereni na pravi način, kako bi maksimalno povećali zaštitu naših podataka”, kazao je Stoltenebrg uoči sastanka ministara vanjskih poslova NATO.

U Briselu se sjutra i preksjutra održava sastanak 30 ministara vanjskih poslova NATO, na kojem učestvuje i ministar Đorđe Radulović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve