Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Stoltenberg: NATO podaci da budu sigurni ko god je na vlasti

Na pitanje RTCG da li je za NATO prihvatljivo da predstavnici prosrpskih partija budu na čelu obavještajnih službi, Stoltenberg je kazao da sigurnosni kriterijum moraju biti zadovoljeni ko god bio na vlasti

NATO ima standarde i procedure koji osiguravaju da svi oni koji rade sa klasifikovanom podacima u NATO moraju da zadovolje NATO standard, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. To je, kako je rekao, urađeno na siguran i pouzdan način i u Crnoj Gori.

Na pitanje RTCG da li je za NATO prihvatljivo da predstavnici prosrpskih partija budu na čelu obavještajnih službi, Stoltenberg je kazao da sigurnosni kriterijum moraju biti zadovoljeni ko god bio na vlasti.

“NATO radi sve da sigurnosni kriterijumi budu zadovoljeni i to važi za sve, pa i u Crnoj Gori ko god bio na vlasti, zato što je to zahtjev koji sve zemlje moraju da zadovolje” rekao je Stoltenberg.

Poručuje i da je upoznat sa izazovima sa kojima se suočava Crna Gora.

“Vidimo da je u izbornoj kampanji bilo bilo dezinformacija i pokušaja hibrifnih prijetnji protiv Crne Gore kao i pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na prošlim izborima. To je razlog zašto NATO radi zajedno sa Crnom Gorom i saveznicima kako bi se izborili sa prijetnjama i sajber napadima i nastavićemo da radimo sa Crnom Gorom”, istakao je Stoltenberg tokom zajedničke press konferencije sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve