Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Stoltenberg: Doprinosi Crne Gore čine NATO jačim i sigurnijim

Kako je je objavljeno na sajtu Alijanse, Stoltenberg i Đukanović su razmijenili mišljenja o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i pripremama za samit NATO-a, koji bi trebalo da se održi sljedećeg mjeseca

Crna Gora pruža finansijsku podršku avganistanskim snagama bezbjednosti i doprinosi mirovnoj misiji NATO-a na Kosovu, gradeći stabilnost na Zapadnom Balkanu. Pozdravljam to što Crna Gora povećava svoje izdatke za odbranu. Svi ovi doprinosi čine naš savez jačim i sigurnijim, kazao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na današnjem sastanku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u sjedištu NATO-a.

Kako je je objavljeno na sajtu Alijanse, Stoltenberg i Đukanović su razmijenili mišljenja o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i pripremama za samit NATO-a, koji bi trebalo da se održi sljedećeg mjeseca.

“Crna Gora je cijenjeni saveznik i daje važan doprinos evroatlantskoj bezbjednosti“, dodao je generalni sekretar NATO-a.

On je naglasio kontinuiranu podršku NATO-a Crnoj Gori, podsjetivši na pružanje pomoći tokom pandemije, koja je uključivala osnovne medicinske potrepštine i respiratore, ali i na to da crnogorskim nebom patroliraju italijanski i grčki borbeni avioni, koje u vazdušne patrole šalje NATO, kako bi pomogao Crnoj Gori da osigura svoj vazdušni prostor.

Generalni sekretar je naglasio da će inicijativa NATO 2030 za pripremu Alijanse za budućnost biti u središtu samita NATO-a u junu.

“Moramo ojačati našu odbranu i odvraćanje, proširiti pristup bezbjedosti i raditi sa partnerima na zaštiti međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima. Pozdravljam podršku Crne Gore u tom procesu”, poručio je Stoltenberg.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve