Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Stojanović: Pobjednici izbora iz 2020. godine da imaju zajedničkog kandidata, Lekić bi sigurno bio novi predsjednik Crne Gore

''Na taj način bi stavljena stačka razvalašćivanja DPS-a''

Stav Socijalističke narodne partije oko predsjedničkog kandidata izbora zakazanih za 19.mart je taj da stranke pobjednici izbora od 30. avgusta 2022. imaju zajedničkog kandidata.

“Apsolutno smo sigurni da bi on bio apsolutni pobjednik predsjedničkih izbora. Na taj način bi stavljena stačka razvalašćivanja DPS-a”, saopštio je na konferenciji za medije član Predsjedništva SNP-a i državni sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja Darko Stojanović.

On je još jednom poslao poruku da pobjednici izbora od avgusta 2020.godine treba da se dogovore.

“Jer to je jedini siguran način da imamo apsolutnog pobjednika predsjedničkih izbora. Ponavljam poziv da sjednemo i dogovorimo oko zajedničkog kandidata”, rekao je Stojanović.

Stojanović je kazao da će SNP glasati sa sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda.

“Takva institucija mora da radi u punom kapacitetu kako bi na pravi način donosio odluke. To je trenutno goreća stvar u državi i društvu. Mislim da će sve partije imati dovoljno odgovornosti i sluha da ovaj put izaberemo sudije i da Ustavni sud počne za radom”, smatra on.

SNP nije bio za prekid pregovora o formiranju Vlade

SNP smatra da nije trebalo prekinuti pregovore o formiranju Vlade mandtara Miodraga Lekića.

“Rokovi za izbor nove Vlade i dalje teku i što se tiče SNP-a mi smo apsolutno za to da se pregovori nastave i dođemo do formiranja te Vlade”, naglasio je Stojanović.

Što se tiče drugih oblika koji su se pominjali -rekonstrukciji postojeće Vlade i ulaska parlamentarne većine u nju, Stojanović kaže da je SNP apsolutno za to.

“SNP i za to ima sluha i podržaće sve napore koji idu u tom pravcu. Otvoreni smo za razgovor”, dodao je.

Na pitanje vidi li neko ime ko bi mogao biti predsjednički kandidat partija pobjednika izbora od 30.avgusta, te ostaje li pri stavu da je to Miodrag Lekić, Stojanović podsjeća da je SNP prva predložila Lekića da bude kandidat parlamentarne većine na predsjedničkim izborima.

“I u tim uslovima sigurno novi predsjednik Crne Gore. Ukoliko parlamentarna većina ponudi nekog drugog kandidata SNP će da stane iza njega. Nećemo se baviti licitiranjem. U medijima se pominalo ime Saše Damjanovića. Što se SNP-a tiče mislimo da je Damjanović bio prihvatljiv kandidat. Jedni prihvatljiv kandidat za SNP je onaj oko koga se dogovore političke strukture pobjednika parlamentarnih izbora”, naglasio je Stojanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
01.02.2023-23:24 23:24

gospon Lekic..ne priznaje suverenu drzavu CG..kako on moze biti drzavnik CG?

COL-crnogorska oslobodilačka liga
02.02.2023-05:19 05:19

Što bi narod reka ćeru kara snaji prigovora. Što vam fali da se tisnete iza Mickeja pa da mu duvate u leđa ka u jedra ili možda da predložite vašeg polupismenog predśednika ili ministra, a mogli bi i onoga nezavisnoga Maśu BGov.o…