Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Stati na put politici podjela

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika te stranke Boris Bogdanović, poslanik Danilo Šaranović, kao i predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević

Pomirenje, stabilnost, međuvjerski i međunacionalni sklad na Zapadnom Balkanu su strateški pravci djelovanja svake odgovorne i proevropske politike. Saradnja i dobrosusjedski odnosi između Crne Gore i Hrvatske treba da budu prioritet svih ocijenili su na sastanku u Zagrebu predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, i nekadašnji predsjednik Hrvatske, Ivo Josipović.

Aleksa Bečić i Ivo Josipović

Kako su saopštile Demokrate, predsjednik njihove partije kazao je, tokom tog susreta, da izdizanje iznad rovova prošlosti i kandži balkanskog primitivizma, stajanje na put politici svađa, podjela i trgovine nacionalnim osjećanjima tradicionalnih političkih elita vlasti i opozicije mora konačno nadvladati na Zapadnom Balkanu.

“Dosta je više namještenih utamica političkih elita u kojima dobijaju svi koji igraju, a gube svi koje gledaju, bez obzira za koga su navijali. Budućnost konačno mora poraziti prošlost, narod mora pobijediti primitivice i trgovce nacionalnim osjećanjima”, naglasio je Bečić.

Uz zahvalnost na srdačnom dočeku i doprinosu koji je cijelim svojim bićem davao i koji daje pomirenju, prevazilaženju podjela, borbi za ljudska prava i jačanju građanske svijesti, lider Demokrata je pozvao Josipovića da posjeti Crnu Goru.

“Profesor Josipović i bivši predsjednik Hrvatske je sa zadovoljstvom prihvatio poziv i najavio posjetu Crnoj Gori u terminu koji će naknadno usaglasiti”, ističu Demokrate.

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika te stranke Boris Bogdanović, poslanik Danilo Šaranović, kao i predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve