Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Stara garda LSCG nastupiće na izborima u Podgorici?

Grupacija građana Podgorice, prevashodno bivših liberala, ali i novih, mladih snaga, već nekoliko mjeseci radi na formiranju partije kojoj bi u prvom planu bila zaštita crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta

Na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici zakazanim za 19. jun, najvjerovatnije će nastupiti i Stara garda LSCG. Razgovori između cetinjske “centrale” i podgoričkog ogranka partije, kako saznajemo, tek slijede, ali je već izvjesno da će do dogovora o nastupu na izborima najverovatnije doći.

Naime, grupacija građana Podgorice, prevashodno bivših liberala, ali i novih, mladih snaga, već nekoliko mjeseci radi na formiranju partije kojoj bi u prvom planu bila zaštita crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta, tvrdi naš izvor. Do ideje da se nastupi pod imenom Stare garde LSCG došlo je nakon dobrog izbornog rezultata na Cetinju i ulaska u lokalnu vlast.

Očekuje se da će do dogovora o organizovanju lokalnih odbora doći, za početak, u Podgorici i Nikšiću. Stara garda LSCG na podgoričkim izborima nastupila bi samostalno jer su uvjereni, tvrde, da ima dovoljno građana Glavnog grada koji osim emocije prema nekadašnjem Liberalnom savezu, gaje svijest o potrebi da se zapušteno pitanje crnogorske crkve, jezika, kulture… stavi u prvi plan.

Naravno, kaže naš izvor, Liberalni savez je bio stranka građanska profilacije, a njegove ideje baštiniće i Stara garda u Podgorici. No, činjenica da stranke državotvornog bloka nemaju u centru svog djelovanja zaštitu crnogorskog nacionalnog identiteta, stavlja pred Staru gardu nove obaveze koje im nameću brojni pripadnici crnogorske nacionalnosti koji se smatraju najugroženijom kategorijom crnogorskog društva kada je u pitanju identitet.

Konačan dogovor o nastupu Stare garde LSCG na podgoričkim izborima očekuje se u narednih desetak dana.

N.R.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
24.04.2022-09:11 09:11

Sve mi nešto “smrdi” na neku prevaru. Eto na Cetinju nije… podrška četnika nije prevara. Nego eto četnička emocija prema staroj gardi.

BZekovic
24.04.2022-09:27 09:27

Najveći uspjeh Stare garde LSCG na Cetinjskim iyborima, konstatovan je u njihovom javno izraženom ogorčenju na građane Cetinja. Ogorčenje je bilo izazvano time sto su građani Cetinja dali grupaciji Stara garda LSCG veoma malo glasova. To je bio razlog vrlo grubog i nepristojnog javnog obraćanja upučenog “neznavenim građanima”, koji su svoj glas dali drugim subjektima izbora, a ne Staroj gardi LSCG. Ali i sa tih malo glasova, Stara garda LSCG, zahvaljujući, prevarantskoj politici SDP, bila je dovoljna Staroj gardi LSCG da postanu dio lokalne vlasti uz podršku ortodoksnih neprijatelja crnogorskog nacionilnag postojanja i identeta. Pa, postjucći dio lokalne vlasti, za… Pročitaj više »

Mare
24.04.2022-10:01 10:01

Ovi ne mogu shvatiti,da se sve promijenilo od vremena casnog LSCG Novo vrijeme novi raspored politickih snaga.Nasrtaji na Crnu Goru sve veci.Neprijatelj sve podmukliji i jaci.Jedino se takvima mozemo oduprijeti sa jednim velikim patriotskim blokom,kojeg.vezuje dobrobit za Crnu Goru i njeno ocuvanje.
Sve ostalo su sitno partijski i licni interesi ,koji ne vode nicemu.

COL
24.04.2022-10:59 10:59

Stara garda LSCGa koju nije podržao ni jedan jedini stari Liberal i koja mi liči na onu drugu stranku u hrvatskom biračkom tijelu. Stara garda LSCG kojoj su se jedino obradovali ortodox četnici i prevarantski SDP. Klin u crnogorskom biračkom tijelu kako bi prosuli koji glas i unijeli razdor u njega…

Tara
24.04.2022-20:12 20:12
Reply to  COL

Ziva istina..dosli su glasovima..demokrata popa Micovica..kako bi DPS podvalili..Kakav karakter???

!!!
24.04.2022-11:07 11:07

Evo Cetinje procvjetalo otkada Stara garda sa četicima uze vlast.Naravno da je pokušaj prevare procrnogorskih birača.Znači Udba odrađuje za četnike.

Miro
24.04.2022-11:33 11:33

Pričate o nepočinstvima LSCG-a, a niđe ne pominjete nepočinstva DPS-a. Mogu li se porediti nepočinstva LSCG-a sa nepočinstvima DPS-a. Iz vašeg komentara se da zaključiti da je LSCG uništio Cetinje i Crnu Goru. DPS je vlado Crnom Gorom 30 godina, a Cetinjem koju godinu manje, ali po Vašem mišljenju za sve je kriv LSCG.

gagi
24.04.2022-17:37 17:37
Reply to  Miro

A vidji Miro ovi u klin ti u plocu,samo “uporedjenje” ko je sto unistio sa nesrecnom DPS,pa vii imate fobiju od te propale partiije,ali jos uvijek najace-samostalno u Crnoj Gori i to je cinjenica,a “stara garda”liise par dobrih momaka, ni vino ni voda,primjer ona scer Marka Kubanca predsjednica Skupstine jos da “stavi mozak u vinklo”nebi je bilo bolje.Eto vec pocelo zaposljavanje “”po dubini drazin pokret URA i podrepnici popa Ovana Micovica “demokrate”.Toliko o prici od one :ljudske gromade”i njegove istine Buja Dragana Borova Djuraskovica.

Tara
24.04.2022-20:15 20:15
Reply to  gagi

Ziva istina…

Dragan PV
24.04.2022-18:20 18:20

Podrška SG LSCGa za sve što radi. Šta god da uradite biće bolje od lopovluka i pljačke DPSa i njegovih poltrona. Sve su uradili da nas unište i ukradu nas projekat, al su bili Tupi i nijesu umjeli sprovesti a sve im je bilo napisano. Njima je pljačka CG bila preča, a nijesu birali saveznike u toj pohari. A glavni partner im je bio Risto i Spc. Lscg za vazda, srećno braćo.

Tara
24.04.2022-20:14 20:14
Reply to  Dragan PV

Kako moze Crnogorska najbolja partija moze krasti svoju zemlju..Drugo,vas pop Micovic se nasilno udomio..u nas Cetinjski Manastir..sta kazez na ovo..jel ovo kradja naseg crnogorskog nasledstva..??

COL
24.04.2022-18:45 18:45

Eo će te sad vi sprovesti program LSCGa, sa podrškom Danila mrvaljevića, inače vašeg velikog podražavaoca…

Libero7
24.04.2022-19:32 19:32

Ne njih je kupio dps a sto je dps urnisa sve crnogorske partije u interesu crkve srbije koju je finansirao a sve na stetu cg.