Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanišić: Inspekcija potvrdila, Spajić i Milatović nezakonito isplatili 24.000 eura Duški Nedeljković

Uprava za inspekcijske poslove je potvrdila tvrdnje Pokreta za promjene da bivši ministri Spajić i Milatović nisu na način propisan odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima radno angažovali izvjesnu Dušku Nedeljković, saopštio je predsjednik Mreže Mladih i član Predsjedništva Pokreta za promjene, Boban Stanišić

Uprava za inspekcijske poslove je potvrdila tvrdnje Pokreta za promjene da bivši ministri Spajić i Milatović nisu na način propisan odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima radno angažovali izvjesnu Dušku Nedeljković, saopštio je predsjednik Mreže Mladih i član Predsjedništva Pokreta za promjene, Boban Stanišić.

“Oni su g-đi Nedeljković suprotno zakonu isplatili oko 24.000€ građana Crne Gore za poslove na koje je u njihovim ministarstvima u tom periodu bilo angažovano 10 službenika. Takođe u tom periodu ministar Spajić je tvrdio da je to angžovanje u skladu sa zakonom, što iz priloženog vidimo da nije istina. Ovim putem ih pozivam da zajedno sa g-đom Nedeljković vrate 24.000€, u državni budžet kako bi ispravili svoje nezakonite postupke”, navodi Stanišić.

Ovo je, kako tvrdi, samo jedna od mnogih nezakonitosti u radu bivšeg ministra Spajića koji je i bio inicijator angažovanja Nedeljkovićeve. “Treba napomenuti, tajno ali organizovano zaduženje koje je izvršio kao privatno lice, kao i neustavno privremeno finansiranje, kao nezakonitosti koje su obilježile mandat g-dina Spajića”, dodao je.

Ovakvo neodgovorno pnašanje ministra Spajića, kako tvrdi Stanišić, može poslati poruku svim privrednicima da mogu da sa svojim zaposlenima zaključuje ugovore o djelu i na taj način eksploatišu i unižavaju prava radnika.

“U narednom periodu ćemo podnijeti prijavu i za vršenje inspekcijskog nadzora ugovora o djelu prof. Radosavljevića koji je tvorac programa Evropa sad, za koji mu je iz državne kase isplaćeno 20.000 eura”, zaključuje Stanišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
30.11.2022-15:41 15:41

…odmah ih procesuirati -ne treba nam ni Gradonacelnik koji muti i nezakonito radi –
Ne treba nam kriminalac ,siti smo ih…zamislite sto ce da radi ako ostane nekažnjen …!