Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanišić: 42. i 43. Vlada nastavkom šverca cigareta oštetile državu za preko 100 miliona eura

On je istakao kako je važno napomenuti da u prethodne dvije godine nijedna akcija hapšenja za šverc cigareta ili droge nije izvedena samostalnom akcijom bezbjednosnog sektora Crne Gore, već isključivo uz dominantnu pomoć stranih službi

Predsjednik mladih PzP-a, Boban Stanišić kazao je da su 42. i 43. Vlada u periodu od kraja 2020. do kraja 2022 švercom cigareta oštetile državu za preko 100 miliona eura.

Prema njegovim riječima, nakon pobjede na izborima 30. avgusta 2020. godine i smjene trodecenijskog režima Demokratske partije socijalista, dolazi se do zaključka da je jedina suština postojanja i funkcije političkih, ekonomskih i pravosudnih institucija u Crnoj Gori kontinuitet šverca cigareta.

“Organizovani šverc ne može postojati bez odobrenja vrha vlasti. Isto kao što je Đukanović dok je bio na vlasti znao za šverc cigareta i od istog imao višemilionsku korist,  to isto važi za bivše premijere Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića“, kazao je Stanišić.

Kako je naveo, Đukanović je od Luke Bar napravio logistički centar za šverc cigareta i droge, a nažalost Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile isti odnos i omogućili kontinuitet šverca cigareta.

“Za dvije godine koliko je bezbjednosni sektor u rukama Abazovića i Ure još nije uhapšena neka krupna riba ili organzizator šverca cigareta, već samo vozači, niži službenici i magacioneri, osim Rada Miloševića koji je visoki funkcioner Ure i blizak prijatelj ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića”, ocijenio je Stanišić.

On je istakao kako je važno napomenuti da u prethodne dvije godine nijedna akcija hapšenja za šverc cigareta ili droge nije izvedena samostalnom akcijom bezbjednosnog sektora Crne Gore, već isključivo uz dominantnu pomoć stranih službi.

“Prema procjenama u toku mandata Vlade na čelu sa Abazovićem iz Luke Bar je izašlo 20 šlepera švercovanih cigareta, a iz dokomuneta koji je objavio Abazovićev koordinator za bezbjednost gdin Konjević, da pojedinci iz vrha vlasti po šleperu dobijaju 150.000 eura, izvodi se zaključak da je neko prihodovao tri miliona eura”, naveo je predsjednik mladih PzP-a.

On ocjenjuje da su od kraja 2020. godine do kraja 2022. godine razne strukture švercom cigareta, državu Crnu Goru oštetile za preko 100 miliona eura, a Vlade Krivokapića i Abazovića namjerno ili neznanjem nisu uspjele da isti zaustave.

“Za 100 miliona eura Vlada Crne Gore je mogla da izgradi: tri potpuno nova savremeno opremljena klinička centra, preko 50 vrtića, preko 40 osnovnih škola, 2.000 stambenih jedinica za socijalno ugrožene porodice, 2.000 stambenih jedinica za mlade bračne parove, narodne kuhinje u svakom gradu u Crnoj Gori, 2 moderna fudbalska stadiona na sjeveru Crne Gore, Opštu bolnicu u Pljevljima i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Baru, i još mnogo toga.

Prema njegovim riječima, to je pokazatelj koliko Crna Gora gubi na godišnjem nivou zbog kontinuiranog šverca cigareta i nesposobnosti ljudi koji vode bezbjednosni sektor

“Zato će odgovor na krucijalno pitanje: ‘’Ko je protiv imenovanja Nebojše Medojevića na mjesto potpredsjednika Vlade za reformi bezbjednosnih službi?’’ jasno targetirati one pojedince i strukture koji imaju korist i koji žele nastavak šverca cigareta”, zaključio je Stanišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve