Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Stanić: Tužilaštvo da ispita po kom osnovu Krivokapićeva ćerka pregovara o bolnici Meljine

On smatra da je nužno uključivanje Agencije za sprječavanje korupcije, koja, kako dodaje, u okviru svojih nadležnosti mora ispitati sve elemente ovih pregovora i pokrenuti postupak protiv premijera Krivokapića i članova njegove porodice, čija se imovina značajno uvećala u proteklom periodu

Potpuna privatizacija javne funkcije od strane odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića, namještanje poslova u raznim oblastima, imenovanje sebi bliskih osoba, kumova i srodnika na funkcionerska mjesta moraju biti predmet istraga Tužilaštva, koje pozivamo da hitno ispita i utvrdi po kom osnovu Jelena Šmigić pregovara u ime države Crne Gore o budućnosti Bolnice Meljine, kazao je Mirko Stanić, šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP.

“Zdravko Krivokapić je cijelu Vladu, ali i državu shvatio kao privatno preduzeće, u kojem će se krupni državni poslovi završavati u krugu porodice. Posljedni u nizu skandala vezan je za rješavanje problema u Bolnici Meljine, za koje je, prema riječima vlasnika premijer Krivokapić “ovlastio ćerku Jelenu, jer je ekspert u toj oblasti””, navodi Stanić.

On smatra da je nužno uključivanje Agencije za sprječavanje korupcije, koja, kako dodaje, u okviru svojih nadležnosti mora ispitati sve elemente ovih pregovora i pokrenuti postupak protiv premijera Krivokapića i članova njegove porodice, čija se imovina značajno uvećala u proteklom periodu.

“Krivokapić će infantilna objašnjenja o porijeklu stotina hiljada eura, skupocjenih vila koje grade članovi familije, i džipova od 100.000 eura ubrzo umjesto na press konferencijama morati davati u odgovarajućim državnim institucijama. Značaj koji Bolnica Meljine ima za Herceg Novi, Boku i Crnu Goru, kao i sudbina desetina radnika zaslužuju ozbiljan i sistemski pristup državnih organa, kako bi se pokušalo naći optimalno rješenje za tu zdravstvenu instituciju, a ne porodično mešatarenje nesposobnog premijera”, zaključuje Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kosovo
20.01.2022-14:12 14:12

Kumim vas bogom pustite da uzmemo svo bogastvo od ovog izbjeglickog zatvorenika on je vec jednom nogom u zemlju !!