Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanić: Svaki radnik će morati da izdvoji po 750 eura za spašavanje Montenegro airlines-a

Kako je istakao, prva stvar koju je pomislio kad je pročitao ovu vijest, bila je da je počeo da gubi i sjećanje, a što je još gore i pamet, jer mu se, dodaje on,  učinilo da je prije samo tri dana pročitao dosta ozbiljan PR tekst o tome da je MA ostvarila nevjerovatne rezultate

Svako od 200.000 radnika će morati da izdvoji po 750 eura od poreza na plate, pdv, izdvajanja za fondove, sav oporezivi novac, da bi Vlada spasila firmu koja u zadnjih deset godina nije napravila jedan mrtvi euro profita, poručio je član predsjedništva SDP-a Mirko Stanić.

Stanić

“Novogodišnji praznici predstavljaju vrijeme za svođenja računa, ali i za darivanje, organizovanje svečanosti uspješnih firmi i institucija, djecu čekaju paketići ispod jelki, bazari ili pazari su mjesta za druženje u većini crnogorskih gradova, turistička organizacija će nam ubrzo saopštiti da imamo rast od 27.4% u odnosu na prošli decembar i sve je kao u nekoj normalno, razvijenoj zemlji EU i NATO. Vlada Crne Gore je, međutim, odlučila da od naših para (bukvalno svih nas) ostavi Montenegro Airlines (MA) 155.000.000 eura ispod jelke. Mora da će jelka biti poput one gradonačelnika Beograda od 83.000 eura, jer ispod ove obične toliko para sigurno ne može stati”, saopštio je Stanić.

Kako je istakao, prva stvar koju je pomislio kad je pročitao ovu vijest, bila je da je počeo da gubi i sjećanje, a što je još gore i pamet, jer mu se, dodaje on,  učinilo da je prije samo tri dana pročitao dosta ozbiljan PR tekst o tome da je MA ostvarila nevjerovatne rezultate

“I poslije kratke pretrage potvrdim da je moje lično zdravlje u redu, ali i da bi MA trebala da je “zdrava kao jabuka”, po onome što u tom tekstu piše. A piše da je “crnogorski nacionalni avio-prevoznik, Montenegro Airlines, za 11 mjeseci 2019. godine prevezao ukupno 626.297 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 14.337 ili 2,5% putnika više u odnosu na prošlu godinu, koja je po svim pokazateljima bila rekordna”. PR tekst o ogromnim uspjesima je MA poslala medijima 5. decembra, Vlada ih spašava od bankrota i propasti već na sjednici od 9. decembra ove godine, pa se s pravom pitam da li je sve u redu sa zdravljem te kompanije ili barem onih koji pišu ova saopštenje, jer dolaze iz iste kuhinje”, upitao je Stanić.

On je ovom prilikom, kako navodi, pokušao da obuhvati par veoma spornih odluka koje idu direktno na štetu svih građana Crne Gore.

“Na trenutak zaboravite kako nazivate jezik kojim govorite dok čitate ovaj tekst, koje ste nacionalnosti, koji vas Bog čuva, ako mislite da vas čuva uopšte, i zapitajte se što bi danas uradili da vam neko donese u koverti 750 eura. Da li bi pošli neđe u evropske metropole na doček Nove godine, otplatili prije vremena neki kredit, kupili novu garderobu, telefon. platili registraciju vozila? Upravo toliko ćete dati za mjesec dana i u narednih par godina ukoliko imate sreću da ste zaposleni za spašavanje “redova MontAira”, a ruku u vaš džep će zavući Vlada Crne Gore, pri tome vas za to i ne pitajući”, smatra Stanić.

Prema njegovim riječima, ukoliko je neko penzioner, računica je još sumornija.

“Sve penzije u Crnoj Gori su ukupno 35.01 milion eura mjesečno, tako da će svaki od vas, dragih 125.000 penzionera sa prosječnom penzijom od 288 eura da ostavi za MA ispod jelke iznos od 4 i po svoje penzije, ili po 1240 eura. Umjesto za banju ili poklon unucima, obilježavanje godišnjice braka ili plaćanje nagomilanih računa, svaki penzioner će izdvojiti po 1240 eura za spašavanje kompanije u koju nogom nije kročilo 90 odsto njih”, naglašava on.

Stanić je uvjeren da je Vlada građanima zavukla  ruku u džep, a da nas nije pitala da li je smisao života svakog turiste ili stanovnika Crne Gore da se vozi avionom MA?

“Jer po Vladinoj računici, ti putnici nikad doći neće u našu zemlju, ako ne bude nacionalne aviokompanije. Tako zbog propasti Maleva, Swiss Aira, Spainaira PanAMa, Germanie, Air Berlina, Adrie, Thomas Cook-a, Transavie, Kingfishera, Mexicane, tom logikom “turisti ne mogu doći” do Mađarske, Švajcarske, Španije, Njemačke, Rusije, Indije, Meksika, Velike Britanije…Sve ove kompanije, uz desetine sličnih, su bile nacionalne ili najveće državne kompanije koje zbog objektivnih ili subjektinih okolnosti nijesu opstale na tržištu i koje vlade tih država nijesu htjele subvencionisati novcem poreskih obveznika”, kazao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve