Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanić: SDP zatražila hitno održavanje sjednice Kolegijuma Skupštine Crne Gore

Stanić je u ime SDP, pozvao na otvoren dijalog političkih subjekata u Parlamentu, zarad zdravlja crnogorskih građana

Socijaldemokratska partija je zatražila održavanje hitne sjednice Kolegijuma Skupštine Crne Gore zbog zabrinjavajućih negativnih trendova kada je u pitanju pandemija covid-19, poručio je portparol SDP-a Mirko Stanić.

“Ovih dana je situacija takva da je broj novoregistrovanih ili smrtnih slučajeva na dnevnom nivou sličan brojevima u cijelom prvom talasu epidemije, da je stanje u nekim gradovima poput Budve ili Tivta alarmantno, da smo dobili informacije o pojavi infekcije i na odjeljenjima u KBC, a da Kolegijum, Skupština ili matični Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje ni na jedan način nijesu upoznati sa trenutnom situacijom, mjerama koja se donose niti sa procesom nabavke vakcina”, poručuje u saopštenju.

Stanić je naveo kako je prethodna vladajuća koalicija organizovala dva posebna Kolegijuma, od kojih je jedan bio posvećen epidemiološkoj situaciji u zemlji.

“Skupština Crne Gore je početkom pandemije Covid-19 virusa u našoj zemlji, organizovala dva posebna Kolegijuma Predsjednika Skupštine od kojih je jedan bio posvećen epidemiološkoj situaciji u zemlji i održan je 1.4.2020. godine, a drugi o ekonomsko-socijalnim mjerama i saniranju posljedica epidemije i održan je 14.4.2020. godine. Takođe, prva tačka na drugoj redovnoj sjednici Skupštine Crne Gore održanoj 22.4.2020. godine bila je “Informacija o do sada preuzetim aktivnostima na suočavanju sa epidemijom Covid 19”, ističe Stanić.

Poređenja radi, Portparol SDP-a navodi, da u cijelom prvom talasu epidemije koji je trajao od marta do juna mjeseca prošle godine u Crnoj Gori je zabilježeno ukupno 324 slučajeva epidemije, sa 9 smrtnih slučajeva, pa su se Kolegijum i Skupština u tom periodu na primjeren i odgovarajući način bavili tim pitanjem.

“Snaženje kontrolne uloge Skupštine je od izuzetnog značaja za demokratske i društvene procese u našoj zemlji da i njenu Ustavom određenu centralnu instituciju političkog sistema moramo ojačavati u svakoj prilici”, dodaje u saopštenju.

Stanić je u ime SDP, pozvao na otvoren dijalog političkih subjekata u Parlamentu, zarad zdravlja crnogorskih građana.

“Namjera Socijaldemokratske partije, kada je u pitanju zdravstvena situacija, ali i ostala pitanja od značaja za kvalitet života svih naših sugrađana, je da se na sistemski način bavimo njima kroz otvoren dijalog svih političkih subjekata u Parlamentu. Zbog toga smatramo da je izuzetno bitno organizovanje Kolegijuma na kojem bi predsjednici Klubova poslanika dobili potrebne informacije vezano za aktuelnu epidemiološku situaciju budući da se radi o temi koja trenutno najviše interesuje sve naše građane”, zaključuje Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve