Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Stanić: SDP će zatražiti povećanje plata medicinarima na sljedećoj sjednici Skupštine

''Da im plate budu na pristojnom, ako već ne mogu biti na odgovarajućem nivou'', poručuje Stanić

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je obmanula javnost najavom povećanja plata u zdravstvu, da bi samo nakon dva dana Vlada uradila suprotno, odbijajući prijedlog SDP-a o povećanju plata zdravstvenim radnicima, poručio je portparol SDP-a Mirko Stanić.

“Ovako obmanjivati zdavstvene radnike i to još u okolnostima ovako teške epidemiološke situacije kada su, po riječima nadležnih u KBC Podgorica, ljekari i osoblje pred kolapsom može samo nedopustivo neozbiljna Vlada i resorni ministri. Vlada je juče dala negativno mišljenje na predlog Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji su predložili poslanici SDP u Skupštini Crne Gore, a kojim je predviđeno povećanje zarada zdravstvenim radnicima”, poručuje u saopštenju.

Stanić navodi da sličan zakon je više puta predložen i u proteklom sazivu Skupštine, da plata ljekara specijaliste ne može biti niža od plate zamjenika šefa kabineta predsjednika Vlade, a da plate medicinskih sestara ne mogu biti niže od prosječne zarade u državi.

“Uzimajući u obzir napor, ogroman rad, stres i rizik po sopstveno zdravlje koje naši zdravstveni radnici imaju u proteklih godinu dana borbe protiv epidemije korona virusa, smatramo da je minimum što država može da učini za njih da im plate budu na pristojnom, ako već ne mogu biti na odgovarajućem nivou”, naglašava portparol SDP-a.

Najavio je da će poslanici SDP predložiti uvrštavanje zakona, dogovorenog sa predstavnicima Sindikata doktora medicine, na prvoj narednoj sjednici Skupštine, te da očekuju punu podršku svih kolega i iz vlasti i iz opozicije, jer ovo pitanje treba da nadiđe sve političke razlike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve