Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanić: Politički potez Vlade, šta je sa nagradama ljekarima, prosvjetnim radnicima, vatrogascima

Prema njegovim riječima, Vlada je izdvojila događaj vezan za ustoličenje i time još jednom pokazala da sve ono što je vezano za interese SPC u Crnoj Gori zavrjeđuje da ima poseban i privilegovan tretman

Vladino nagrađivanje policije zbog “zasluga” prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija još je jedan u nizu primjera arbitrernog postupanja vlasti koje ima jasnu političku i ideološku pozadinu, kazao je Mirko Stanić, šef Medijskog tima Socijaldemokratske partije.

“Pored pitanja o pravnom osnovu i kriterijumima postavlja se i suštinsko pitanje zbog čega nije bilo nagrađivanja nekih drugih kategorija koje su posebno tokom pandemije iznijele ogroman teret na svojim leđima”, navodi Stanić.

Pita šta je sa ljekarima i medicinskim radnicima koji skoro dvije godine biju bitku sa najtežim virisom koji je pogodio Crnu Goru i koji su izloženi ogromnom naporu i stresu, a čiji trud obesmišljavaju sami članovi Vlade.

“Nema podrške ni za prosvjetne radnike, koji su radili duplu normu cijele prošle godine zbog smanjenih grupa učenika. Nema nagrade ni za vatrogasce ni mnoge druge koji svakodnevno obavljaju veoma odgovorne poslove i koji su zavrijedili da im se država oduži zbog njihovog nesebičnog truda u otežanim uslovima rada”, kazao je Stanić.

Prema njegovim riječima, Vlada je izdvojila događaj vezan za ustoličenje i time još jednom pokazala da sve ono što je vezano za interese SPC u Crnoj Gori zavrjeđuje da ima poseban i privilegovan tretman.

“Tome u prilog idu i sva ova zastrašivanja građana nakon 5. septembra, kao i odbijanje vlasti da se suoči sa očiglednom prekomjernom upotrebom sile na Cetinju, za koju je premijer obećao da će biti ispitana u roku od 7 dana, a nije ni poslije više od mjesec”, ističe Stanić.

Kako je naglasio, radi se o još jednom diskriminatorskom i pravno spornom potezu vlasti koji se uklapa u njihovo cjelokupno dosadašnje netransparentno i protivpravno djelovanje, dominantno u interesu centara moći koji su ih i doveli na vlast.

“O interesima policijaca su trebali brinuti kad je SDP predložila povećanje njihovih zarada u junu tekuće godine, što su jednoglasno odbili, jer žele i na ovaj način da naprave podjelu među zaposlenima u jednom struci”, poručuje Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
08.10.2021-16:21 16:21

Mirko to ce pitanje prvo biti u “kadrovskoj upravi u hramu”kod Joanikija da on napravi listu tih nesoja,Boze ljekove kupovali za njih.