Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Stanić: Najava Jokovića još jedan u nizu dokaza da URA i DF neće birati sredstva za ostvarenje tuđih ciljeva

Najava potpredsjednika smijenjene Vlade Vladimira Jokovića da će Crnu Goru uvući u Vučićev projekat Otvoreni Balkan još jedan je u nizu dokaza da marionetska vlast URA-DF neće birati sredstva i način da ispune tuđe ciljeve, poručio je šef Medijskog tima Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić

Najava potpredsjednika smijenjene Vlade Vladimira Jokovića da će Crnu Goru uvući u Vučićev projekat Otvoreni Balkan još jedan je u nizu dokaza da marionetska vlast URA-DF neće birati sredstva i način da ispune tuđe ciljeve, poručio je šef Medijskog tima Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić.

“Abazović i Joković umjesto da shvate poruku sa lokalnih izbora i vrate mandat građanima, ne posustaju u namjeri da evropsku budućnost Crne Gore mijenjaju za kolonijalni položaj u koji je guraju prema susjednim državama kroz projekat OB. Kako to na djelu izgleda smo vidjeli kad je u pitanju energetika, gdje se crnogorski ugalj prodaje susjednoj Srbiji po 20 puta nižoj cjeni od berzanske, ali i tri puta jeftinije nego građanima Pljevalja jasno pokazuje kakvo je mjesto namijenjeno Crnoj Gori u toj “zajednici”. Mada, o interesima Crne Gore brinu taman koliko i o poštovanju Ustava čije brutalno kršenje opravdavaju ako je to njima u interesu”, pojasnio je Stanić.

Međutim, po riječima funkcionera SDP, Jokoviću očigledno nije javljeno, da projekat njegovog “mentora” Aleksandra Vučića nema podršku EU, kako navodi, “pogotovo poslije ruske agresije na Ukrajinu kad je postalo jasno čemu služe ovi velikodržavni projekti, često predstavljeni kroz oblande regionalnih integracija”.

“Sve što crnogorski građani traže od smijenjene Vlade je da do kraja sprovede ono što su njihova i očekivanja svih naših zapadnih partnera – hitno raspisivanje parlamentarnih izbora, kako bi se obezbijedila jasna proevropska i Vlada koja će biti posvećena interesima naše – a ne susjednih zemalja”, zaključio je Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
24.11.2022-07:50 07:50

Neće dati JO Marović, Maša Vlahović i Ministar Adžić…