Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Stanić: Ministarka tvrdi da su muslimani i katolici vjernici SPC

Ministri u Vladi Crne Gore počinju barem po nečemu da liče na razne koloritne likove iz Vlade Srbije. Ne govore istinu, da ne kažem što teže, saopštio je danas član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Mirko Stanić

Ministri u Vladi Crne Gore počinju barem po nečemu da liče na razne koloritne likove iz Vlade Srbije. Ne govore istinu, da ne kažem što teže, saopštio je danas član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Mirko Stanić.

“Ministarka tvrdi da su muslimani i katolici vjernici SPC. A i znajući pravoslavce sa Cetinja, nešto mi se čini da ni tu nemaju neku brojnost”, naveo je Stanić na Twitter-u.

Podsjetimo, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je na današnjem sastanku sa rektorom Bogoslovije Sv. Petra Cetinjskog Gojkom Perovićem kazala da ta ustanova treba da bude dio obrazovnog sistema Crne Gore.

“Ako imamo u vidu da u Crnoj Gori više od osamdeset odsto građana jesu vjernici Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, više je nego logično da se cetinjska Bogoslovija akredituje i ostvari sva zakonska prava i status koji joj pripada, a koji do sada nije imala”, poručila je ona.

No, prema posljednjem popisu, 72,07 odsto stanovništva u Crnoj Gori je pravoslavne vjeroispovijesti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Branko
16.12.2020-18:01 18:01

Kakav rijaliti. Ovo je samo pocetak komedije ,na cijem kraju se necemo svi smijati.Bojim se.